Protest cu macara și bani falși în fața Ministerului Sportului. Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl

Intervenție în forță a jandarmilor la Ministerul Sportului, acolo unde oamenii protestează. Un tânăr a fost luat pe sus și băgat în duba jandarmilor. Oamenii s-au adunat acolo și protestează față de ministrul acuzat ca și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro în urma participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, competiție la care Novak Karoly nu a participat. Sindicaliștii solicită ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Novak pentru abuz în serviciu și conflict de interese.

23 mart. 2023, 14:35
Protest cu macara și bani falși în fața Ministerului Sportului. Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl

Zeci de oameni au protestat joi în fața sediului Ministerului Sportului. Au adus steaguri, goarne și eșarfe în culorile drapelului României și i-au cerut demisia ministrului Sportului, Eduard Novak, fost ciclist paralimpic și politician afiliat UDMR, pe care îl acuză că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro în urma participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, competiție la care Novak Karoly nu a participat.

Protestatarii au adus chiar și o macara de care au agățat un banner uriaș cu mesajul „Demisia Novak”. De asemenea, protestatarii au aruncat cu bani falși pe stradă, potrivit GSP.

”SNST solicită măsuri imediate din partea Guvernului României pentru soluționarea problemelor din domeniile noastre de activitate. De asemenea, cerem intervenția personală a Premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea reorganizării Ministerului Sportului, proces suspendat de peste un an, dar și înlăturarea celor care, prin ilegalitățile semnalate public în ultima perioadă, aduc prejudicii bugetului destinat Sportului.
S-au acumulat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care muncesc și își desfășoară activitatea în Sport, tot mai mulți 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐢, 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢, 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐚ț𝐢 𝐬𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐧𝐭𝐢 ai sportivilor sunt 𝐬𝐟𝐢𝐝𝐚𝐭𝐢, 𝐣𝐢𝐠𝐧𝐢𝐭𝐢, 𝐢𝐠𝐧𝐨𝐫𝐚𝐭𝐢 𝐬𝐢 𝐟𝐮𝐫𝐚𝐭𝐢 de actualul ministru, tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește 𝐢𝐧𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚, 𝐝𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐬𝐢 𝐡𝐨𝐭𝐢𝐚, iar această stare de lucruri nu mai poate continua!”, a transmis Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Citește și: Eduard Novak a rămas fără permis! A fost prins de radar cu 148 km/h într-un BMW al Ministerului Sportului

Acțiunea organizată de SNST, Sindicatul Național Sport și Tineret, s-a lăsat cu scandal. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi pentru că avea asupra lui materiale pirotehnice.

”Jandarmii aflați în dispozitivul de ordine și siguranță publică au observat un bărbat care avea un bagaj voluminos asupra sa, cu intenția de a pătrunde în zona de desfășurare a adunării publice. Acesta a fost condus la autospeciala jandarmeriei pentru stabilirea identității și verificarea bagajului.

În urma controlului afectuat asupra bagajului acestuia au fost găsite mai multe materiale pirotehnice. Ulterior, acesta a fost condus la secția de poliție pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor în consecință”, a transmis Jandarmeria.