PROTEST cu SUTE de MEDICI REZIDENŢI în faţa Prefecturii Cluj

Sute de medici rezidenţi protestează în faţa Prefecturii Cluj. Ei cer includerea burselor în salariul de încadrare, zilele libere după gărzi şi condiţii decente de muncă în spitale.

06 mart. 2014, 11:38
PROTEST cu SUTE de MEDICI REZIDENŢI în faţa Prefecturii Cluj

Sute de medici rezidenţi protestează la Cluj-Napoca. Doctorii îşi strigă nemulţumirile în stradă, fiind supăraţi de condiţiile proaste din spitale, dar şi pentru că nu au primit bursele, potrivit România TV.

Citeşte şi Banii pentru bursele medicilor rezidenţi au fost viraţi

Te-ai săturat de povești cu burse pentru rezidenți? Te-ai săturat să fii mințit? Te-ai săturat să muncești ore suplimentare și garzi fără să fii plătit? Ești umilit? Ai vrea să faci mai multe proceduri în spital și nu ești lăsat chiar dacă metodologia rezidențiatului îti permite acest lucru? Vrei să fii respectat? Vrei o colaborare mai bună? Am auzit la colțuri toate problemele voastre. Acum e timpul să le știe și “Ei”. Nu dăm cu parul și nu jignim, dar am muncit și meritam respect! Mai bine mori fericit decât să trăiești umilit!”, sună chemarea la protest a medicilor rezidenți.

Citeşte şi Veşti excelente pentru medicii rezidenţi, profesori şi aleşii locali. Decizie luată în Parlament

A fost propusă deja o listă de revendicări, o coagulare a nemulțumirilor medicilor rezidenți, aceştia dorind următoarele lucruri: Gărzi plătite, zi liberă după gardă, includerea bursei în salariul de încadrare și creșterea venitului minim al unui rezident la 2.800 de lei brut, al unui specialist la 3.500 de lei brut, primar 4.200 de lei brut; asigurarea unor condiții decente în spitale, mai ales în orașele mici – echipamente individuale ( costume, papuci de clinică, spălătorie pentru hainele de spital) și colective (calculatoare, imprimante, acces la internet), reducerea birocrației, rezidenții să fie implicați în manoperele realizate în spital, asigurarea participărilor la congrese, cursuri de specialitate, competențe, cărti de specialitate.