Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei! Nicușor Dan, luat cu asalt de locuitorii unui cartier din Nordul Bucureștiului

Nicușor Dan luat cu asalt de locuitorii din cartierul Greenfield. Aceștia îl acuză că încearcă să tergiverseze deblocarea situației acestora. Acest protest se referă la problema drumului de acces în cartierul anterior menționat.

28 iul. 2023, 11:33
Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei! Nicușor Dan, luat cu asalt de locuitorii unui cartier din Nordul Bucureștiului
Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei! Nicușor Dan, luat cu asalt de locuitorii unui cartier din Nordul Bucureștiului

Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei! Bucureștenii care locuiesc în cartierul Greenfield îl acuză pe primarul general, Nicușor Dan, că îi discriminează pe cetățenii din acest cartier din Pădurea Băneasa și că blochează intenționat hotărârea privind redeschiderea străzii Vadu Moldovei.

Citește și Nicușor Dan schimbă scările rulante din Piața Universității. Ce valoare estimată are investiția

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că proiectul privind redeschiderea străzii Vadu Moldovei, este, potrivit lor „tergiversat” de primarul general, Nicușor Dan.

„A venit momentul să ne unim forțele pentru redeschiderea drumului Vadul Moldovei și să demonstrăm că suntem o comunitate puternică, determinată să lupte până la capăt. Vă invităm să participați la PROTESTUL organizat în data de 28 IULIE ora 10:00, în fața PRIMĂRIEI CAPITALEI. Am reușit să ajungem până în acest punct în care parcă ne lovim de un zid. Avem nevoie de sprijinul comunității să dărâmăm acest zid pentru a putea merge mai departe. Fară implicarea voastră nu cred că vom mai putea continua această luptă”, se arată într-un anunț postat pe Facebook.

Protest de amploare în fața Primăriei lui Nicușor Dan!

„Am ajuns într-un blocaj, evident din cauza domnului primar general care cu rea intenție continuă să tergiverseze deblocarea situației noastre. Noi, practic am avut întâlniri cu el în ultimele luni, foarte multe întâlniri pe această temă și aveam promisiuni că va găsi o soluție să rezolve problema noastră, dar s-a demonstrat că inclusiv în ședința de azi voia să tergiverseze și să amâne punerea proiectului pe ordinea de zi. De aceea noi am ieșit în stradă și iată, că sub presiunea locuitorilor în această zi, în aceste momente, primarul general a pus pe ordinea de zi suplimentara proiectul de hotărâre de rezolvarea situație. Sperăm să vorbim totuși și despre un proiect de transfer definitiv și nu temporar așa cum dorește domnia sa”, a declarat Cătălin Diaconescu, reprezentantul protestului.

Primarul general Nicușor Dan a inițiat un proiect de hotărâre care vizează preluarea în domeniul public al Primăriei Generale a drumului forestier în cauză, exploatarea sa timp de 4 ani și apoi restituirea către Romsilva. Primarul general susține că acest lucru ar pune presiune pe dezvoltatorul din Greenfield să realizeze celelalte drumuri promise. În cazul în care va exista un drum permanent prin Pădurea Băneasa, investitorul nu va mai fi motivat să construiască alte două căi de acces.

„Investitorul majoritar și-a asumat de-a lungul timpului 3 proiecte. Unul este în faza de Plan urbanistic zonal (PUZ), a trecut toate etapele de consultare publică, însă sunt niște erori care trebuie corectate Eu estimez că o sa fie votat în 2 luni și se va realiza în 2 ani. Și mai sunt alte 2 proiecte pe care le-a inițiat în 2019 și cu care s-a oprit, adica primăria i-a cerut niste documentații cu care n-a mai venit. Deci s-a oprit din vina lui, tocmai este motivul pentru cere eu prefer 4 ani în loc de definitiv pentru că îl va impulsiona, sub presiunea acestui timp, să accelereze procedurile pentru a realiza proiectele alternative”, a afirmat,  Nicușor Dan la începutul lunii iulie.

Citește și Nicușor Dan știe cum poate câștiga al doilea mandat la PMB: „Există o voință a electoratului de dreapta!”