Protest de amploare la Primăria Focşani. Angajaţii, revoltaţi că nu şi-au primit salariile

Activitatea în Primăria Focşani e paralizată, luni dimineaţă, din cauza unui protest spontan. Funcţionarii au ieşit în stradă, revoltaţi că nu şi-au primit salarii. Edilul Cristi Misăilă susţine că, în aceste condiţii, nu pot fi efectuate plăţile, după ce bugetul municipiului a fost invalidat de Ministerul de Finanţe.

14 iun. 2021, 09:10
Protest de amploare la Primăria Focşani. Angajaţii, revoltaţi că nu şi-au primit salariile

Protest de amploare la Primăria Focşani. Angajaţii spun că plata salariilor a întârziat aproape o săptămână. Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a declarat că nu poate semna documentele din cauza blocului în care se află bugetul oraşului.

Din acest motiv, angajaţii Primăriei Focşani cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliţiei majoritare PNL-USR-PLUS, situaţie care a dus la invalidare, ulterior,de către Ministerul de Finanţe, notează News.ro.

Citeşte şi: Imaginea zilei vine de la Focşani. Un elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie: „Îl duce la programul rabla”

Protest de amploare la Primăria Focşani. Activitatea instituţiei e blocată

„Modul în care a fost aprobat bugetul Municipiului Focşani nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţii atât ale instituţiilor publice de interes local, cât şi ale personalului din cadrul aparatului de specialitate, motiv pentru care am decis, ca sindicat al personalului din cadrul Primăriei municipiului Focşani, să întreprindem demersuri procedurale necesare, administrative şi judiciare, pentru a solicita într-o primă etapă revocarea, iar dacă solicitarea de revocare cuprinsă în prezenta cerere va fi respinsă, suspendarea executării şi anularea Hotărârii Consiliului local nr. 101 din 10 mai 2021, respectiv anularea acesteia.”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Sintax 2010.

Din cauza protestului declanşat luni dimineaţă, activitatea în Primăria Focşani este blocată.

Potrivit sursei citate, bugetul municipiului Focşani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, a fost declarat invalid de Ministerul de Finanţe. Invalidarea a venit în condiţiile în care în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

foto: vrancea24

Citeşte şi: Primarul PSD-ist al Focşaniului a ameninţat viceprimarul PNL: „Poate dă vreun tractor peste dumneavoastră, întâmplător” VIDEO