Protest extrem. Liderul minerilor s-a legat cu lanţuri de poarta Minei Lonea

Preşedintele Sindicatului minerilor de la Mina Lonea a declarat greva foamei şi s-a legat cu lanţurile de poarta minei. Acesta susţine că acţiunea lui de protest este în numele membrilor de sindicat care sunt îngrijoraţi pentru locurile lor de muncă.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 13:34
Protest extrem. Liderul minerilor s-a legat cu lanţuri de poarta Minei Lonea

Vasile Păduraru, preşedintele sindicatului de la Mina Lonea, a declarat greva foamei şi s-a legat cu lanţurile de poarta minei. El spune că acţiunea lui de protest este în numele membrilor de sindicat care sunt îngrijoraţi pentru locurile lor de muncă.

Citeşte şi Minerii din Valea Jiului s-au blocat, joi, în subteran

Vasile Păduraru a declarat că guvernanţii ignoră orice semnal venit din Valea Jiului, împingând astfel Compania Naţională a Huilei (CEH) spre insolvenţă. Acţiunea lui Păduraru este susţinută şi de colegii lui de sindicat. Cristian Iştoc, preşedintele Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele spune că situaţia CEH este una gravă, iar Guvernul trebuie să găsească urgent soluţiile pentru salvarea acestuia.

Lucrurile degenerează foarte repede. Lipsa unui viitor pentru CEH duce la mişcări de protest pe care noi ca lideri de sindicat le gestionăm tot mai greu. Guvernul are datoria să găsească urgent soluțiile necesare pentru salvarea CEH. Personal susțin acțiunea colegului Păduraru care nu doreşte decât să atragă atentia guvernantilor asupra situatiei catastrofale în care se află astăzi CEH„, a spus Iştoc, pentru gazetadedimineata.ro.