Protest împotriva eutanasierii maidanezilor. Câinii au pancarte: Omoară-mă pentru incompetenţa ta

Peste 300 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, fiind însoţite de câini care au pancarte cu inscripţii precum "Omoară-mă pentru incompetenţa ta" sau "Nu mă pune în stradă, sterilizează-mi mama".

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 18:30
Protest împotriva eutanasierii maidanezilor. Câinii au pancarte: Omoară-mă pentru incompetenţa ta

Cei peste 300 de protestatari aflaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca sunt însoţiţi de câini care au pancarte cu inscripţii precum: „Omoară-mă pentru incompetenţa ta” şi „Nu mă pune în stradă, sterilizează-mi mama”.

Totodată, pe pancartele protestatarilor scrie: „Stop abandon”, „Câinele de pe stradă e născut în curtea vecinilor tăi”, „Opriţi spălarea de bani prin eutanasiere”, „Eutanasierea=cruzime, măcel, crimă”, „România a abandonat omenia”, „Nu atitudini barbare, vrem soluţii raţionale”.

Protestatarii poartă, de asemenea, fotografii cu câini maltrataţi pe care scrie „eutanasiere în stil românesc” şi au aprins lumânări lângă aceste fotografii.

Iulia Zuber, reprezentant al asociaţiei de protecţie a animalelor NUCA, a declarat, că a propus, în urmă cu doi ani, Primăriei, un proiect de lege pentru rezolvarea problemei, dar nu a fost luată în seamă.

„Sute de mii de câini vor muri în cele mai greu de imaginat moduri. Eutanasia românească se face cu bâtă şi în cele mai groaznice şi oribile moduri cu putinţă. Nu ne dorim câini pe stradă, considerăm că locul unui câine este lângă stăpân, dar refuzăm să luăm în considerare orice altă soluţie decât: managementul populaţiei canine cu stăpân prin microcipare, înregistrare şi sterilizare. Refuzăm să mai facem jocul politicienilor care de ani de zile se îmbogăţesc de pe urma câinilor de pe străzi şi doresc să perpetueze prin legiferarea eutanasiei aceasta problemă. Problema reală nu sunt câinii, ci lipsa unei gestionări eficiente din partea guvernării. Eu am propus această soluţie care rezolvă cauza, nu efectul”, a spus Zuber.

Protestatarii vorbesc pe rând la megafon şi scandează împotriva eutanasierii şi a abandonului „Ruşinea stăpânului, abandonul câinelui” şi „Uniţi, salvăm câinii de pe stradă”.

Citeşte şi: Legea EUTANASIERII, votată în Parlament. Sute de iubitori de câini protestează în Capitală VIDEO

Deşi marţi soarta maidanezilor a fost decisă de Parlament, cu o majoritate covârşitoare, decidându-se ca maidanezul prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare să fie ucis, în Voluntari se pare că lucrurile vor sta altfel. Aici s-au găsit soluţii care să nu ducă la un masacru. Câinii vor fi colectaţi şi duşi într-un adăpost unde li se vor efectua analizele medicale, vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Voluntari au precizat că instituţia are un proiect de construire a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta fiind „în proces de amenajare”.

„Va fi un adăpost cu toate facilităţile – medici veterinari în structură şi suficiente spaţii pentru a adăposti câinii de pe teritoriul oraşului”, au mai precizat reprezentanţii administraţiei publice a oraşului Voluntari.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în Capitală. Oprescu propune ca, după 7 zile în adăpost, câinii care nu sunt adoptaţi să fie eutanasiaţi