Protest împotriva vaccinării. Adrian Năstase: „Cei mai mulți nu au citit proiectul de lege”. Ce spune despre Diana Şoşoacă

Protest împotriva vaccinării. Adrian Năstase a făcut câteva precizări legate de protestul împotriva obligativităţii vaccinării, la care au participat mii de oameni.

07 mart. 2021, 22:49
Protest împotriva vaccinării. Adrian Năstase: „Cei mai mulți nu au citit proiectul de lege”. Ce spune despre Diana Şoşoacă

Protest împotriva vaccinării. Adrian Năstase a declarat că, cel mai probabil, mulţi dintre cei care au ieşit în stradă dumincă împotriva obligativităţii vaccinării nu au citit proiectul de lege, menţionând că acesta nu prevede aşa ceva.

Protest împotriva vaccinării. Adrian Năstase: „Proiectul de lege care nu stabilește așa ceva”

„Probabil că cei mai mulți dintre ei nu au citit proiectul de lege care nu stabilește așa ceva. Suntem într-o situație extrem de ciudată, dar eu cred că avem totuși nevoie și de rațiune.

Dincolo de faptul că putem să avem semne de întrebare față de un aspect sau altul, este clar că pandemia există, este clar că trebuie să căutăm măsuri. Trebuie să fim raționali în aceste lucruri. Sigur, trebuie să respectăm măsurile care sunt stabilite. Putem să avem păreri diferite, dar nu cred că trebuie să transferăm pe această zonă lucrurile care au altă geneză”, a declarat Adrian Năstase, duminică seară, la Antena 3.

Adrian Năstase, despre Diana Şoşoacă: „Nu e o soluție să oferi mereu circ”

Întrebat ce părere are despre senatoarea Diana Şoşoacă, fostul premier a declarat că nu este adeptul stilului în care argumentele sunt strigate.

„Eu am un alt stil. Mi-e greu să accept stilul acesta în care argumentele sunt strigate. Îmi plac lucrurile mai așezate. (…) Am observat o involuție pe care nu pot decât să o deplâng (c.n. în cazul politicienilor). Nu e o soluție să oferi mereu circ”, a spus Adrian Năstase, precizând că Diana Șoșoacă atrage electorat PRM.

„Nemulțumirii profunde ale unui segment din populație îi oferi fie soluții economico și sociale – gen impozitarea progresivă – sau îi oferi circ. Sigur, circul nu durează foarte mult”, a mai precizat fostul premier PSD.

Adrian Năstase: ‘Coaliția va forma guverne în cascadă’

Fostul premier a declarat că liderii coaliției vor forma „guverne în cascadă”, precizând că UDMR va juca mereu la limită.

„Eu cred că Florin Cîțu nu are toate datele necesare pentru a menține această coaliție împreună și pentru a negocia cu ei. A reușit câteva lucruri cu ajutorul lui Iohannis, dar va fi foarte complicat. (…) UDMR va juca tot timpul la limită și când va vedea că lucrurile nu merg foarte bine se va retrage.

Practic, situația va fi foarte complicată pentru PNL și de aceea ei vor încerca alte diverse manevre pentru a crea grupuri de sprijin în Parlament suplimentare”, a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a mai declarat că între Florin Cîţu şi Ludovic Orban va fi o luptă pentru preluarea controlului PNL.

„Cele două campanii au început. Una cred că la Foșcani, cealaltă în Maramureș. Este clar că practic Cîțu își dă seama că dacă va rămâne premier fără conducerea partidului va deveni țap ispășitor”, a spus fostul premier.

Citeşte şi Adrian Năstase rupe tăcerea peste ani: „Da, am vrut să mă sinucid”

Adrian Năstase avertizează că urmează măsuri de „austeritate îngrozitoare”

„În ceea ce privește situația economică, lucrurile sunt foarte grave și ușor de înțeles. În condițiile în care am avut anul trecut un deficit bugetar de 9,8% și doar 1% s-au datorat măsurilor împotriva pandemiei, este clar că anul trecut a fost unul foarte dificil, ca să nu spun altfel, din punct de vedere economic.

Anul acesta vom avea un deficit anunțat de 7,2%. În opinia mea, după rectificări se va ajunge cu siguranță la 8%, iar în următorii 3 ani noi ar trebui să ajungem înapoi la 3%. Lucrul acesta va presupune – dacă se va încerca realizarea lui – niște măsuri de austeritate îngrozitoare”, a mai explicat Adrian Năstase.