Proteste în Capitală şi în Sibiu pentru ursul omorât în Sibiu FOTO

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă seară, în Capitală şi în Sibiu faţă de modul în care a decurs operaţiunea autorităţilor din Sibiu soldată cu uciderea ursului care a ajuns în oraş. Manifestanţii au susţinut că "vinovaţii trebuie pedepsiţi” şi că autorităţile au vrut, de fapt, uciderea animalului, şi nu tranchilizarea acestuia.

15 oct. 2016, 15:50

Protestul din Capitală a fost organizat pe reţelele de socializare şi a adunat aproximativ 100 de persoane care reclamă că autorităţile aveau şi alte soluţii decât să ucidă ursul, potrivit news.ro. Protestatarii au avut pancarte pe care au scris „Je suis ursuleţ”, „Stop maltratării animalelor în România”, „Dreptate pentru ursuleţ” şi „Opriţi tăierea pădurilor”.

Protestatarii cer o anchetă serioasă legată de modul în care s-a desfăşurat operaţiunea de la Sibiu, urmată de tragerea la răspundere penală a celor responsabili.

„Acel urs nu a făcut rău nimănui, nu a pus viaţa în pericol nimănui şi putea fi tranchilizat, şi nu omorât. Cred că pur şi simplu asta au vrut, să-l omoare, nu să-l tranchilizeze”, a spus o altă femeie nemulţumită de intervenţia autorităţilor din Sibiu.

Zeci de persoane au participat, sâmbătă seară, la Sibiu, la un nou protest faţă de modul în care au acţionat autorităţile în cazul ursului împuşcat după ce a ajuns pe străzile oraşului. Protestatarii au avut ursuleţi de pluş în mână şi au cerut pedepsirea celor care au decis uciderea animalului. Protestatarii au cerut demisia prefectului din Sibiu.

Un protest similar, la care au luat parte aproximativ o sută de persoane, a avut loc şi vineri seară la Sibiu.

CITEŞTE ŞI: Poliţistul Marian Godină, despre cazul ursului ucis la Sibiu: „Pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da”