Protest în faţa Ministerului de Finanţe, profesorii îşi cer drepturile în stradă

În jur de 100 oameni au venit marţi în fața Ministerului de Finanțe și cer de urgență plata dobânzii la sumele câștigate de dascăli în instanță. Oamenii ar fi trebuit să primească toți banii până acum, dar statul nu are bani şi plăţile sunt amânate. Nici premierul Dacian Cioloş nu a putut face nimic.

RomaniaTV.net
22 nov. 2016, 13:18
Protest în faţa Ministerului de Finanţe, profesorii îşi cer drepturile în stradă

În faţa Ministerului de Finanţe a fost agitaţie mare marţi. Profesorii au ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile salariale. „Pe luna octombrie, profesorii nu şi-au primit drepturile salariale. Riscăm, dacă mâine în şedinţa de Guvern nu se aprobă ordonanţa de rectificară bugerată, salariaţii din învăţământ să nu-şi primească salariile. În caz contrat, ne vom continua protestele”, spune un reprezentant al profesorilor.

Citeşte şi: Profesorii din Suceava au de primit dobânzi de 33,3 milioane lei la salariale plătite prin decizii judecătoreşti

Angajaţii din educaţie au câştigat în instanţă drepturi salariale rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 şi Legii 330/2009, care au fost acordate eşalonat, în mai multe tranşe, ultima fiind acordată în luna februarie 2016, dar în acelaşi timp au câştigat în instanţă şi dobânzile aferente restanţelor salariale acordate eşalonat.