Protest zgomotos în faţa Ministerului Energiei. Virgil Popescu, huiduit de sindicaliştii de la ALRO

Ministrul Energiei a fost huiduit de sindicaliştii de la ALRO, care protestau în faţa Ministerului faţă de creşterea preţurilor la energie.

20 ian. 2022, 12:36
Protest zgomotos în faţa Ministerului Energiei. Virgil Popescu, huiduit de sindicaliştii de la ALRO

Protest în faţa Ministerului Energiei. Sindicaliştii de la ALRO protestează în faţa Ministerului faţă de creşterea preţurilor la energie, care au determinat societatea să îşi reducă activitatea.

Protest în faţa Ministerului Energiei

Pe data de 27 decembrie, conducerea ALRO a transmis decizia de a închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă reducerea capacităţii de producere a aluminiului primar cu aproximativ 60%, pe fondul crizei energetice, iar pe 6 ianuarie a avut loc şi un protest cu sute de salariaţi în faţa prefecturii locale.

Citeşte şi Poliţiştii, angajaţii din penitenciare, vămi şi INS protestează pentru respectarea legii salarizării

Sindicatele din energie şi din minerit spun că explozia facturilor este urmarea luptei politicienilor cu energia clasică, fără a pune nimic în loc, arată, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate “Univers” şi Federaţia Naţională Mine Energie.

Între 2008-2022 s-au închis zeci de capacităţi de producţie fără să se pună nimic în loc.

„S-a închis energia pe carbune, care funcţionează în baza curbei de sarcină şi s-a pus în loc energie regenerabilă, pe care o ai sau nu, în funcţie de vânt şi soare. Azi am ajuns importator net de energie. Tot ce exportăm este energie care nu trebuie nimănui, în golul curbei de sarcină, cu câţiva euro/MWh. Importăm însă la vârf, cu sute de euro/MWh”, arăta recent o scrisoare deschisă a sindicatelor, potrivit Mediafax.

„Politicienii, în frunte cu Preşedintele, şi-au trecut în programe combaterea schimbărilor climatice. La fel în toată Europa. Facturi de mii de lei se suprapun peste dispariţia iminentă a zeci de mii de locuri de munca in anul 2022. Inceputul l-au făcut ALRO şi AZOMURES, dar vedem şi covrigarii cu 4 angajaţi care au primit factură de 15.000 de lei lunar”, au mai spus sindicaliştii.

Citeşte şi Profesorii au protestat în faţa Guvernului şi au cerut salarii mai mari: „Ne-am săturat să fim sacrificații de serviciu din sectorul bugetar”. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală