Protest ÎN FUNDUL GOL împotriva măsurilor de austeritate din Spania VIDEO

Spania este în aceste zile teatrul unor proteste de amploare împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern. Cele mai multe priviri au fost atrase de o manifestaţie a pompierilor dintr-un oraş din nordul ţării, care au defilat ÎN FUNDUL GOL, având pe fundal zgomotul sirenelor de la autospeciale.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 15:43

Pompierii din Mieres sunt nemulţumiţi de reducerile salariale şi de creşterea taxelor şi au ales să-şi exprime nemulţumirea într-o manieră spectaculoasă: au defilat în „costumul lui Adam”, singurele obiecte vestimentare folosite fiind căştile şi cizmele din dotare. La ieşirea din sediul secţiei, pompierii s-au aşezat cu faţa la un perete pe care era afişat un banner cu mesajul „De la atâtea tăieri, am rămas în fundul gol”.

Printre măsurile de austeritate luate de Guvernul de la Madrid se află şi renunţarea la cel de-al 13-lea salariu pentru angajaţii din sectorul public.

În noaptea de joi spre vineri, proteste de amploare au avut loc în mai multe oraşe din Spania. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi ca să conteste măsurile de austeritate. La Madrid, demonstranţii s-au încăierat cu forţele de ordine şi mai multe persoane au fost arestate.

Oamenii au ieşit în stradă în urma unui apel lansat de sindicatele spaniole. Cei mai mulţi manifestanţi sunt angajaţi din sectorul de stat. Printre ei s-au numărat lucrători ai serviciului de ambulanţă şi pompieri, care şi-au folosit echipamentele din dotare, în timpul protestului.

La Barcelona, mulţimea s-a adunat în centrul oraşului şi a scandat lozinci împotriva politicienilor.