Protest în Germania, împotriva construirii unei autostrăzi. Poliţia a arestat 13 jurnalişti VIDEO

Poliţia din Berlin a anunţat că 13 jurnalişti au fost reţinuţi, sâmbătă, în timp ce relatau despre un protest al activiştilor de mediu faţă de construirea unei autostrăzi.

05 iun. 2021, 18:01
Protest în Germania, împotriva construirii unei autostrăzi. Poliţia a arestat 13 jurnalişti VIDEO

Acest protest din Germania faţă de construirea A100 a fost organizat de activiştii din grupul Sand im Getriebe. “Jurnaliştii au intrat în locul respectiv împreună cu activiştii, astfel că i-am considerat participanţi la protest”, a declarat Martin Halweg, reprezentant al Poliţiei, citat de tagesspiegel.de.

El a precizat că jurnaliştii sunt cercetaţi sub suspiciunea de pătrundere ilegală în şantierul companiei Autobahn GmbH.

Joerg Reichelt, lider al sindicatului jurnaliştilor DJU, a acuzat poliţia că i-a împiedicat pe jurnalişti să îşi facă meseria. Reichelt s-a numărat printre cei reţinuţi şi riscă să fie pus sub acuzare.

Citeşte şi Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR: Vom construi 450 de km de autostrăzi şi un spital nou până în 2024

La acest protest din Germania au participat aproximativ 300 de persoane.

Grupurile de activişti de mediu sunt de părere că prin construirea unei noi autostrăzi sunt afectate eforturile Germaniei de scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Activiştii consideră că miliardele de dolari care se duc la construirea autostrăzălor ar trebui să se investească într-o infrastructură de transport prietenoasă cu mediul.

Citeşte şi Un microbuz plin cu români a luat foc în Germania! Autorităţile au intervenit de urgenţă