Protest în Piaţa Victoriei. Îmbrânceli între manifestanţii din faţa Guvernului şi jandarmi: mai multe persoane, duse la poliţie UPDATE

Câteva mii de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificările adoptate la Codul de procedură penală. Traficul a fost blocat şi au avut loc incidente între forţele de ordine şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt. Mai multe persoane au fost ridicate de jandarmi şi duse la poliţie.

20 iun. 2018, 15:52
Protest în Piaţa Victoriei. Îmbrânceli între manifestanţii din faţa Guvernului şi jandarmi: mai multe persoane, duse la poliţie  UPDATE

UPDATE: Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală – unde peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale – s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece.

Manifestaţia a durat peste cinci ore, oamenii scandând „Rezistăm, nu plecăm”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Libertate” sau „Hoţii”, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Curtea Constituţională a penalilor”.

UPDATE: Alte şase persoane participante la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Victoriei din Capitală au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia de Poliţie, anunţă jandarmeria, care spune că acestea au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor.

„În urma incidentelor din Piaţa Victoriei provocate de un grup de persoane care a blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie şase persoane care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare. Recomandăm persoanelor care participă la manifestaţii în spaţiul public sa respecte şi drepturile celorlalţi cetăţeni care desfăşoară alte activităţi”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Printre persoanele ridicate de jandarmi se află şi un jurnalist german. „Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi iî timp ce filma şi aruncat în duba Jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Passport Production.

UPDATE: La acestă oră, peste 4.000 de oameni protestează în faţa Guvernului faţă de modificarea codurilor penale.

În Piaţa Victoriei se află şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini video în care poate fi văzut în mijlocul mulţimii. „Ieşiţi în piaţă, oameni buni”, a scris Şora.

Manifestaţia a degenerat din nou după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi. În urma acestor noi incidente, mai multe persoane au fost ridicate de către forţele de ordine şi duse la dubele Jandarmeriei.

UPDATE: Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de miercuri seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

„Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

UPDATE: Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 2.000.

La acestă oră, în Piaţa Victoriei protestează peste 2.000 de oameni, care strigă „Hoţii”, „PSD, o mizerie”.

Bulevardul Kiseleff este blocat cu o maşină de mare tonaj numită autobloc şi folosită şi în timpul protestelor din iarna anului trecut.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Traficul a fost blocat miercuri seară în Piaţa Victoriei, unde sute de oameni protestează faţă de modificarea codurilor penale şi au avut loc incidente între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt, scrie news.ro.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos.

Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul for’elor de ordine şi su reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă. Unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi şi dus la dubă.

Manifestanţii strigă „Libertate”, „Hoţii”, dar şi mesaje împotriva Jandarmeriei.

O parte dintre manifestanţi au protestat pe parcursul zilei în faţa Parlamentului faţă de modificarea Codurilor penale. Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost huiduit la ieşirea din Parlament, a fost împins de unul dintre protestatari şi a avut nevoie de protecţia jandarmilor, care l-au escortat prin Parcul Izvor şi a mers până la metrou în huiduielile manifestanţilor, care au strigat „Nu scăpaţi”, „Hoţii”.

Protestul a început încă din timpul prezenţei premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului, la ora 13.00.

De la ora 18.00 au fost anunţate şi alte proteste în mai multe oraşe din ţară, după ce Camera Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

Proteste în mai multe oraşe din ţară. Oamenii cer alegeri anticipate VIDEO

Peste trei mii de oameni au protestat şi marţi seară, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală adoptate de Parlament. Oamenii au scandat „Libertate”, „Hoţii”, „Demisia”, „Fără penali”, „Jos Guvernul”, „Anticipate” sau „PSD, ciuma roşie”.

Peste o mie de oameni au protestat la Cluj-Napoca faţă de modificarea Codului de procedură penală

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională.


loading...