Protest în poarta TVR. Manifestanţii au încercat să forţeze intrarea GALERIE FOTO VIDEO

Mii de medici, profesori, pensionari şi foşti militari au protest marţi în faţa Guvernului. După două ore în Piaţa Victoriei, ei au plercat în marş spre TVR, nemulţumiţi de modul cum televiziunea a reflectat protestele din ultimele 11 zile. Un grup de demonstranţi a încercat să forţeze intrarea Televiziunii Române, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor. După ce au lăsat un memoriu conducerii TVR, manifestanţii au plecat în Piaţa Universităţii.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 06:33

Scandal în faţa postului public de televiziune. Mai mulţi protestatari au încercat să forţeze intrarea în TVR, după ce unul dintre liderii sindicaliştilor a depus un memoriu.

UPDATE, ora 14,38: Protestul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă s-a încheiat fără incidente. Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), Mircea Dogaru, a spus că a cerut conducerii TVR să redea televiziunea poporului şi să transmită „ceea ce trebuie”.

Conducerea TVR a primit delegaţia protestarilor ca pe nişte „parteneri de dialog”, potrivit lui Dogaru.

UPDATE, ora 15.47 Doar 30-40 de persoane se mai afla la poarta TVR. Protestatarii au plecat spre Piaţa Universităţii. O delegaţie a protestatarilor a intrat în sediul TVR, unde a înmânat un memoriu conducerii televiziunii în care au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, organizarea de alegeri anticipate şi redarea demnităţii poporului.

UPDATE, ora 15. 29 Număr mare de protestatari şi pe Dorobanţi. Circulaţia este închisă pe Dorobanţi, înspre Bulevardul Ştefan cel Mare.

UPDATE, ora 15. 28 Manifestanţii vor pleca spre Piata Universităţii după ce Mircea Dogaru, preşedintele Cadrelor Militare Disponibilizate va ieşi de la discuţii cu preşedintele director al Televiziunii Române. Protestatarii se vor deplasa paşnic spre Kilometrul 0.

UPDATE, ora 15. 15 Oamenii sunt nemulţumiţi de cum au reflectat cei de la TVR aceste proteste în ultimele zile. Delegaţia protestatarilor se află la discuţii cu preşedintele director general al televiziuni. La Poarta Pangratii sunt cordoane de jandarmi pentru că sunt aşteptaţi foarte mulţi protestari.

UPDATE, ora 15.08 O delegaţie formată din câţiva lideri de sindicat a intrat în sediul TVR, pentru a discuta cu conducerea televiziunii publice, potrivit HotNews.

UPDATE, ora 14.44 Protestatarii au ajuns în faţa sediului televiziunii publice. Manifestanţii forţează intrarea în TVR.

UPDATE, ora 14.20 Manifestanţii strigă: „Să recucerim televiziunea! Jos Culcer, jos Pora, jos Patapievici!”. Protestatarii au trecut prin faţa casei lui Gigi Becali, unde au scandat „Nea Gigi, hai cu poporul!”, potrivit HotNews.

UPDATE, ora 14.02 Peste 2.500 de protestatari din Piaţa Victoriei au plecat în marş pe Bulevardul Aviatorilor spre Calea Dorobanţilor.

UPDATE, ora 13.54 Manifestanţii încep să se organizeze pentru a pleca în marş spre TVR. Plecarea este programată în jurul orei 14:00. De la tribună s-a anunţat „Atenţie, sunt provocatori printre noi. Dacă îi depistam, îi dăm pe mâna Jandarmeriei”, potrivit HotNews.

De la tribună s-a strigă „Cinste pentru Alexandru Gheorghe” (ofiţerul Armatei Române care a venit luni seară, în uniformă, la protestul din Piaţa Universităţii): „Din punct de vedere moral, el este ministrul Apărării Naţionale”.

Peste 2.000 de cadre militare disponibilizate şi în rezervă au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, cerând demisia preşedintelui şi a Guvernului. Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Singura soluţie, încă o revoluţie” şi au adus pancarte pe care scrie, printre altele, „Vrem alegeri libere”, „Nu vreţi dialog social? Aveţi proteste stradale” şi „24 Ianuarie 1859 – Unirea năzuinţelor, 24 Ianuarie 2012 – Unirea suferinţelor”.

Potrivit organizatorilor, mitingul a fost organizat în semn de solidaritate cu cei care protestează de aproape două săptămâni în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Mitingul din Piaţa Victoriei a început la ora 11.30. Au participat atât membri ai SCMD din Bucureşti şi din mai multe judeţe, cât şi alţi sindicalişti. Şi membri ai Sanitas Bucureşti au luat parte la mitingul din Capitală.

Liderul sindical a spus că sindicaliştii din sănătate militează în continuare pentru drepturile care li se cuvin, pentru deblocare posturilor din spitale, pentru o finanţare mai bună a sistemului, dar şi pentru ca noua lege a sănătăţii să fie făcută de profesionişti.