Protest inedit la Timişoara. Tineri cu prosoape, ghirlande şi creme de soare sub palmierii Primăriei

Nemulţumiţi de decizia primăriei de a cheltui bani pe palmieri, mai mulţi tineri au ocupat scuarul dintr-o intersecţie şi  l-au transformat în plajă exotică. Prosoapele, ghirlandele şi cremele de protecţie au fost armele protestatarilor. Iar sloganul evenimentului: "Azi în Palmişoara, mâine în toată ţara".

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 06:26
Protest inedit la Timişoara. Tineri cu prosoape, ghirlande şi creme de soare sub palmierii Primăriei

Tinerii din Timişoara au protestat faţă de decizia primarului de a planta palmieri în oraş. Ei şi-au imaginat că au dat centrul Timişoarei pe o plajă din Ibiza sau Hawaii. Scuarul din sensul giratoriu, botezat Palm Square, a fost ocupat de protestatarii care şi-au întins prosoapele de plajă la umbra palmierului.

„Doar în Palmişoara puteţi face aşa ceva. Este singurul oraş român în care se poate. Ăsta e spiritul Palmişorean”, spune un protestatar.

Potrivit România TV, tinerii au dorit să îi transmită astfel primarului Nicolae Robu că nu sunt de acord cu viziunea municipalităţii de a înfrumuseţa orasul. „Se potrivesc ca nuca-n perete. Sincer nu au ce căuta. Castani, restul da, dar palmierii, hai să fim serioşi”, spune o femeie.

Deşi l-au invitat la eveniment chiar şi pe primar, acesta a lipsit, pentru că se afla într-o deplasare, în Coreea de Sud.