Protest la Ministerul Sănătăţii. Oamenii cer demisia guvernanţilor

Protest la Ministerul Sănătăţii. Zeci de oameni au ieşit, miercuri după-amiază, în stradă pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de autorităţi. Aceştia cer demisia celor care se află la conducerea ţării.

18 nov. 2020, 16:57
Protest la Ministerul Sănătăţii. Oamenii cer demisia guvernanţilor

UPDATE: Oamenii au ajuns la Biroul Electoral Central, după ce au trecut prin Centrul Vechi. Protestul se apropie de final.

Protest la Ministerul Sănătăţii. Câteva zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse impuse de autorităţi. Oamenii au pus candele în memoria victimelor de la Piatra Neamț și cer demisia guvernanților.

A fost nevoie inclusiv de intervenția jandarmilor după ce protestatarii au devenit agresivi.

Citeşte şi Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Zeci de agricultori ies în stradă

Protest la Ministerul Sănătăţii. Ce restricţii sunt valabile până pe 14 decembrie

Până pe 14 decembrie România se află în stare de alertă. În aceste condiţii, purtarea măştii a devenit obligatorie pentru persoanele care au vârsta peste 5 ani, pe tot teritoriul ţării, indiferent că eşti în interior sau în exterior

. Pieţele în spaţii închise, târgurile şi oboarele s-au închis. Marile magazine şi-au schimbat programul de lucru se închid cel mai târziu la ora 21.00. De asemenea, circulația pe timp de noapte a fost restricţionată între orele 23.00 și 5.00.

Persoanele care au nevoie să iasă din casă pe timpul nopţii sunt obligate să completeze o declaraţie pe propria răspundere sau să aibă asupra lor o adeverinţă de la angajator. Cine nu respectă regulile riscă amenzi destul de mari.

Persoanele care nu poartă mască sau o poartă necorespunzător, neacoperind nasul şi gura, sau care nu deţin noile declaraţii semnate de angajator în cazul deplasării pe timp de noapte în interes de serviciu, ori a declarației pe propria răspundere, în alte situaţii, pot fi sancţionate cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, conform Legii 55/2020.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a avut tot miercuri, de la ora 13, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea pandemiei de COVID-19. La ședință au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Raed Arafat și mai mulți specialiști în domeniul sănătății.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 10.269 cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore după efectuarea a 37.906 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice cu coronavirus de la începutul pandemiei COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare a fost de 27%. De asemenea, 1.174 de pacienţi sunt internaţi în prezent la ATI.

Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 9.429 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.