Protest la Romgaz, Mediaş. Angajaţii, nemulţumiţi de intenţia de a muta sediul central în Bucureşti

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat, în stradă, la Mediaş. Ei sunt nemulţumiţi de intenţia ministrului delegat al Energiei de a muta sediul central al Romgaz şi Transgaz în Bucureşti, informează România TV.

RomaniaTV.net
09 apr. 2013, 13:46
Protest la Romgaz, Mediaş. Angajaţii, nemulţumiţi de intenţia de a muta sediul central în Bucureşti

Oamenii s-au strâns în piaţa centrală din Mediaş, în faţa primăriei, pentru a protesta împotriva intenţiei ministrului delegat pentru Energiei, Constantin Niţă, de a înfiinţa sucursale secundare ale societăţilor Transgaz şi Romgaz la Bucureşti. Oamenii spun că „Mediaşul este capitala gazului, iar Bucureştiul este capitala intereselor” şi se tem că vor rămâne fără locuri de muncă.

Şi primarul din Mediaş se teme că va pierde bani la buget, pentru că cele două societăţi de gaz aduc contribuţii de circa 15% din bugetul total pe care îl are oraşul.

Protestul a fost autorizat de primărie.

Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea celor două companii, a declarat, marţi, Constantin Niţă, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor celor două companii şi ai autorităţilor locale din Mediaş, potrivit Agerpres.

„Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea lor, precum şi pentru promovarea celor două companii şi a proiectelor ample pe care le derulează. I-am informat pe reprezentanţii sindicatelor şi pe cei ai autorităţilor locale că această decizie nu îi afectează cu nimic, cu atât mai puţin pe salariaţi. Primarul a politizat discuţia, deşi cotele către bugetul local nu sunt atinse. Sper că au înţeles despre ce este vorba”, spus Constantin Niţă.