Protest la Uzinele Govora:Liderul de sindicat a leşinat la negocierile cu patronul polonez VIDEO

Un protest a izbucnit la Uzinele Govora din cauza nemulţumirilor angajaţilor faţă de atitudinea patronului polonez al combinatului care le-a furat toate drepturile la protecţie socială refuzând să le reînnoiască contractele colective de muncă de câteva luni.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 18:38
Protest la Uzinele Govora:Liderul de sindicat a leşinat la negocierile cu patronul polonez VIDEO

Peste  200 muncitori extrem de revoltaţi şi aflaţi înj greva foamei de 5 zile şi-au pierdut răbdarea cu patronul polonez care refuză să le încheie Contractul Colectiv de Muncă (CCM), după expirarea celui pe anul trecut.

Joi seara,protestatarii au forţat uşa Administraţiei Uzinelor Sodice Govora ca să stea de vorbă cu patronul polonez, după ce liderul de sindicat ieşise plângând de la negocierile cu patronatul şi se prăbuşise fără vlagă în braţele colegilor care îl aşteptau în curte.

După el, un alt protestatar, Ilie Bâlea, care este angajat de 33 de ani la combinat a leşinat, la fel întâmplându-se şi cu soţia lui.

Patronatul a declarat ilegală greva salariaţilor. Au fost negocieri de 5 ore cu patronatul polonez, dar patronul refuză în continuare să încheie CCM cu muncitorii.

Oamenii au spus că nu renunţă la grevă şi că vor face generală, că nu renunţă la greva foamei, şi refuză orice medicament, orice mijloc de salvare. Ei spun că s-au săturat să fie umiliţi în ţara lor. Ei vor să li se încheie un nou CCM, pentru că patronul, din ianuarie de când a expirat precedentul contract, a profitat de această situaţie şi a concediat 150 de angajaţi care nu au mai putut beneficia astfel de drepturile de protecţie socială cuvenite.