Protest nud cu caserole la Montreal, faţă de Marele Premiu de Formula 1

Mii de tineri, dintre care unii erau dezbrăcaţi aproape complet, au manifestat bătând în caserole. Motivul principal al protestului lor a fost, de data aceasta, desfăşurarea Marelui Premiu de Formula 1 în acest oraş. Manifestanţii au protestat şi faţă de majorarea taxelor şcolare.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 08:28
Protest nud cu caserole la Montreal, faţă de Marele Premiu de Formula 1

Între 2.000 şi 3.000 de tineri, dintre care unii erau dezbrăcaţi aproape complet, au manifestat la Montreal, joi seara, bătând în caserole, pentru a protesta faţă de Marele Premiu de Formula 1, ce va avea loc în acest oraş, şi faţă de creşterea taxelor de şcolarizare.

Forţele de ordine, prezente dar iniţial discrete, au recurs spre sfârşitul serii la grenade asurzitoare şi la gaze lacrimogene pentru a împiedica manifestanţii să se apropie de cartierul unde sunt instalate standurile pentru Grand Prix, pe o stradă pietonală, plină de invitaţi în ţinute elegante şi maşini de lux. Iniţial au fost arestate zece persoane.

În total, în cursul zilei s-au înregistrat cel puţin trei manifestaţii diferite şi numărul total al persoanelor arestate a atins 39 la sfârşitul serii, potrivit forţelor de ordine.