Protest spontan în faţa DNA. Oamenii îşi manifestă susţinerea pentru chirurgul Mircea Beuran

Un protest are loc la sidiul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ziua în care magistraţii judecă solicitarea procurorilor de a-l aresta pentru 30 de zile pe medicul Mircea Beuran, pe care îl acuză de luare de mită.

14 feb. 2020, 09:39
Protest spontan în faţa DNA. Oamenii îşi manifestă susţinerea pentru chirurgul Mircea Beuran

Protestul a început la ora 12.00, iar oamenii s-au mobilizat pe Facebook sub chemarea: „Veți urma voi, cei de la PSD, nu o mai dați după cireș! Va urma oricine va critica Sistemul! Haideți odată în Stradă până nu vă omoară pe toți!„.

Mișcarea este inițiată de mai multe personalități care s-au remarcat prin acțiuni civice: politologul Gelu Vișan, activista civică Codruța Cerva, jurnalista Iosefina Pascal. Gelu Vișan a afirmat la România TV că Mircea Beuran „a fost executat de procurorii DNA! Din nou!„. „Știam că va fi executat, din momentul în care s-a luat cu Sistemul, cu Iohannis și Costache care vrea să vândă Sănătatea Privaților! Beuran a fost reținut fără nici o dovadă! Nu pentru că ar fi luat bani de la vreun pacient, ci că l-a turnat un așa zis coleg după un an și două luni – deci a fost reținut pe un denunț după un an și două luni!„, mai spune Gelu Vişan.

Citeşte şi Monica Pop, despre reţinerea lui Mircea Beuran: „Nu a cerut un leu de la nimeni. Dacă făcea aşa ceva se auzea”

Medicul Mircea Beuran a fost reținut, joi seara, de procurorii anticorupție, iar joi dimineaţă a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Chirurgul este acuzat că a primit mită 10.000 euro pentru scoaterea la concurs şi facilitarea obţinerii unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Cea care l-a denunţat este o femeie, medic-chirurg, aflată în subordinea medicului Beuran la Spitalul Floreasca. Fapta reclamată s-ar fi petrecut în decembrie 2018.


loading...