Protest spontan la termocentrala Mintia. Se solicită prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan

Aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia au declanşat luni dimineaţa un protest spontan, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de informaţiile potrivit cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze, în viitor, doar cu un grup energetic, care va folosi numai gaz metan.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 05:52
Protest spontan la termocentrala Mintia. Se solicită prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan

La protest iau parte angajaţi ai sectoarelor de întreţinere şi reparaţii care au lucrat în schimbul de noapte şi o parte dintre cei care au venit la lucru în cursul dimineţii, liderul sindical menţionând că restul salariaţilor nu pot lăsa instalaţiile nesupravegheate.

„Avem informaţii că la termocentrala Mintia va mai funcţiona un singur grup – grupul energetic numărul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va funcţiona până în anul 2024, după care nu se ştie ce se va întâmpla cu el. Celelalte cinci grupuri energetice vor fi lichidate, adică vor fi trimise la fier vechi”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Oamenii au solicitat prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan la termocentrala Mintia, apreciind că Memorandumul negociat după protestul energeticienilor din luna martie nu a fost respectat.

„Ministerul Energiei promovează altceva decât a promis vicepremierul Viorel Ştefan în Memorandumul pe care l-am semnat în luna martie. Din ceea ce s-a scris acolo nu s-a îndeplinit nimic”, a punctat liderul sindical.

Acesta a mai spus că angajaţii termocentralei Mintia nu au certitudinea că li s-au achitat contribuţiile sociale, deşi banii le-au fost reţinuţi pe ştatele de plată.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără peste 700 de angajaţi.