Protest spontan la uzina Dacia, de la Mioveni. Angajaţii au oprit lucrul VIDEO

Câteva sute de angajaţi ai uzinei Dacia de la Mioveni au întrerupt spontan lucrul, miercuri dimineaţă, pentru a atrage atenţia asupra faptului că este nevoie de suplimentare de personal, în contextul în care în producţie au intrat modele noi de maşini, iar muncitorii de pe linii au nevoie de sprijin pentru asamblarea acestora.

14 iul. 2021, 13:17
Protest spontan la uzina Dacia, de la Mioveni. Angajaţii au oprit lucrul VIDEO

Angajaţi de la uzina Dacia au oprit lucrul, timp de aproximativ două ore, miercuri, nemulţumiţi că în liniile de producţie au intrat noi modele, iar angajaţii de pe liniile de producţie au nevoie de ajutor.

A fost o grevă spontană vizavi de încărcarea unor posturi în cadrul montajului general. Au fost nişte lucruri care au un impact: de la începutul săptămânii au venit în gamă noi proiecte şi sunt câteva dificultăţi legate de montabilitate. Ierarhia a luat act şi tratează aceste probleme. Ca măsură, vor mai aduce personal să îi ajute în acea zonă.

Citeşte şi Alarmă la nivel european privind două modele de Dacia. Capota se poate deschide în timpul mersului

Sunt două tronsoane de echipare care au avut un impact datorită unui model care o să urmeze, l-am băgat în gamă. Oamenii au sesizat şi pe bună dreptate au cerut acest sprijin din partea amdinistraţiei, aşa cum s-a întâmplat şi dăţile anterioare”, a declarat pentru News.ro liderul de sindicat de la uzina Dacia, Viorel Ungureanu.

Acesta a explicat că ritmul benzilor de asamblare este acelaşi – de 65 de maşini pe oră – iar oamenii au nevoie de ajutor pentru asamblarea noului model. La ora transmiterii acestei ştiri protestul spontan s-a încheiat.

Citeşte şi Dacia oferă autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru toată gama. Cum vrea să dea lovitura producătorul de la Mioveni după eliminarea motorului diesel din ofertă