Protestatar rănit pe 10 august, dezamăgit de clasarea dosarului: „Eu n-am fost chemat de niciun procuror pentru lămuriri sau audieri”

Doru Oprea a fost rănit la protestul din 10 august de o grenadă a Jandarmeriei, fiind internat în spital, de unde a luat și o infecție. El a spus la Digi24 că decizia de clasare a dosarului este o ruşine şi că lasă o cicatrice urâtă, iar avocatul său încă nu a primit decizia de clasare.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 19:33
Protestatar rănit pe 10 august, dezamăgit de clasarea dosarului: „Eu n-am fost chemat de niciun procuror pentru lămuriri sau audieri”

„În acești doi ani, din septembrie 2018, după ce am ieșit din spital și am depus patru plângeri penale și toate probele, capacele de grenadă extrase din mine, tricoul îmbibat de gaze, blugii rupți și plini de sânge, adidașii găuriți de alte fragmente, eu n-am fost chemat de niciun procuror pentru lămuriri sau pentru audieri. Înțeleg că unii au fost chemați de cinci ori, eu niciodată.

Pe mine mă surprinde faptul că ministrul de Interne Vela, după cum a promis, n-a făcut o anchetă internă măcar să ne spună niște lucruri banale: cine a dat ordin ca jandarmii să iasă în piață cu numerele acoperite și putea, tot printr-o anchetă internă, să descopere ordinul de reprimare și eliberare a pieței a prefectului. Știm că legea spune că dacă vrei să eliberezi o piață în forță trebuie să ai semnătura prefectului, ori el spunea de atunci că nu a semnat acel ordin. Asta îmi spune că Jandarmeria a acționat ilegal”, a declarat Doru Oprea.

„La toate protestele dinainte de 10 august, jandarmii extrăgeau chirurgical indivizii respectivi care aruncau cu o sticlă de apă sau o bordură. La 10 august, nu au acționat deloc. Au lăsat să incite sau poate chiar au adus infiltrați și nu știu ce ar fi trebuit să facem. La 23:00, eu eram în față la gard și se trăgeau cu trasoare și i-am întrebat de multe ori pe jandarmi și nu au spus absolut nimic. Au refuzat să vorbească, după aceea să ne spună că ne-au avertizat și că trebuia să părăsim piața. Aveau foarte mulți oameni cu megafoane și puteau să ne avertizeze, că în două minute intră cu tunul, cu bâtele și cu gazele, ceea ce au și făcut. Acum procurorii ne spun că jandarmii au acționat de capul lor, că n-au primit niciun ordin și dintr-o dată au început să bată. Ei au tras cu puștile grenadă spre noi, nu în sus. Grenada aia m-a nimerit pe mine și a explodat lângă mine, fragmentele mi-au intrat în picior”, a povestit el.

Întrebat ce înseamnă pentru el clasarea acestui dosar, Doru Oprea a răspuns că „este o rușine, o cicatrice urâtă care va rămâne pe obrazul procurorilor DIICOT”.

„Îmi doresc ca acest dosar să nu se prelungească încă 30 de ani, precum dosarul Mineriadei și Revoluției. Peste tot se afirmă și inclusiv președintele Iohannis spune că suntem un stat de drept, că avem o justiție independentă și că avem separația puterilor în stat. Din păcate, nu se vede că am avea o justiție independentă și cel puțin eficientă”, a mai spus protestatarul.

Citeşte şi: Nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii carantinării. Oamenii scandează „Opriţi legea!”


loading...