Protestatarii nu se lasă păcăliţi. „E o şmecherie asta cu Baconschi”

Protestatarii adunaţi în centrul Capitalei, în cea de-a 11-a zi consecutivă, consideră că revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru al Afacerilor Externe este bună, dar nu suficientă. Ei spus că tot Guvernul trebuie demis.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 15:42
Protestatarii nu se lasă păcăliţi. „E o şmecherie asta cu Baconschi”

Manifestanţii din Piaţa Universităţii din Capitală, care au aflat de vestea demiterii ministrului de Externe, sunt mulţumiţi de acest fapt, însă vor ca tot Guvernul să plece de la putere.

Este foarte bine că Teodor Baconschi a fost demis, deşi nu prea mai contează în contextul actual. Ar fi fost culmea nesimţirii să îl mai ţină în funcţie. Este culmea nesimţirii pentru Boc să mai stea în funcţie. Toţi ministrii ar trebui să plece. Trebuie să îi dăm jos pe nenorociţii care ne conduc ţara şi apoi să mai reparăm ce se mai poate repara„, a declarat, pentru România TV, un protestatar.

Nu este suficientă această decizie de demitere a lui Baconschi. Trebuie demis întreg guvernul Boc şi preşedintele Traian Băsescu!„, a fost părerea unui alt protestatar, iar un altul a spus: „Decizia este bună, Băsescu are zilele numărate!„. Tot atât de revoltat s-a arătat şi un alt participant la manifestaţia din Piaţa Universităţii: „E o şmecherie cu Baconschi, ca să ne distragă atenţia! Noi vrem să ne dea drepturile noastre„.

Motivul invocat de premier pentru revocarea lui Baconschi au fost declaraţiile acestuia la adresa protestatarilor. Primul-ministru a afirmat că regretă „derapajele şi stângăciile verbale” ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor.

După începutul protestelor care au cuprins întreaga ţară, prin care românii îşi manifestau nemulţumirea faţă de preşedintele Traian Băsescu şi faţă de măsurile Guevrnului condus de Emil Boc, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, susţinea, într-o postare pe blogul personal, referindu-se la protestele violente din Capitală, că a început „încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii”.

Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale continuă în Bucureşti pentru a 11-a zi consecutiv.