Proteste violente în Londra! Poliţia ia măsuri VIDEO

Mii de protestatari s-au alăturat evenimentelor în toată Marea Britanie. Poliţia a impus restricţii sâmbătă protestatarilor mişcării "Black Lives Matter" şi grupurilor de extremă dreapta, pe fondul temerilor legate de violenţă în centrul Londrei. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 13:16
Proteste violente în Londra! Poliţia ia măsuri VIDEO

Poliţia Metropolitană a desemnat zone separate în centrul Londrei pentru Black Lives Matter şi contraprotestele grupurilor de extremă dreapta, ordonând de asemenea terminarea tuturor protestelor până la ora 17:00.

Sute de mii de persoane s-au alăturat protestelor în mare parte paşnice în ultimele trei săptămâni, dar presa şi mai mulţi politicieni au subliniat atacurile împotriva poliţiştilor comise de unii protestatari. O dezbatere publică acerbă are loc de asemenea asupra deteriorării statuilor unor figuri istorice legate de comerţul britanic cu sclavi şi imperialism.

Citeşte şi: Anti-rasiştii depăşesc limita. Plăcuţele străzii Penny Lane, evocată de Beatles, vandalizate din cauza unor eronate legături cu sclavia

Poliţia a avertizat de asemenea că participarea la protestele din Londra sâmbătă ar încălca regulile de distanţare socială legate de coronavirus în Marea Britanie, care limitează grupurile la maximum şase persoane.

Mișcarea „Black Lives Matter” a pornit recent în Statele Unite ale Americii după uciderea lui Goerge Floyd iar protestele au devenit extrem de violente în majoritatea orașelor.

Vezi video aici