Proteste Anonymous în toata lumea. Mii de oameni au ieşit în stradă

Milioane de oameni s-au adunat în aproape 500 de oraşe de pe întreg globul pentru a protesta faţă de ceea ce ei numesc "dominaţia corporaţiilor lacome şi a guvernelor corupte", la o manifestaţie organizată de gruparea Anonymous, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 16:29
Proteste Anonymous în toata lumea. Mii de oameni au ieşit în stradă

Mii de oameni, printre care şi membri ai grupării de hackeri Anonymous, au ieşit pe străzile Londrei pentru a protesta faţă de politicile de austeritate ale guvernului condus de David Cameron. Ei au făcut un foc de tabără cu facturile de la electricitate. La protest a luat parte chiar şi actorul Russel Brand.

La Washington, mii de oameni care au purtat măşti ce-l înfăţişează pe celebrul Guy Fawkes, au mers în marş până la Casa Albă. Acolo, protestatarii au scandat lozinci împotriva austerităţii şi a corupţiei. Manifestaţiile au escaladat însă în capitala americană, unde mai mulţi protestatari s-au ciocnit cu forţele de ordine, ceea ce a dus la arestarea unei persoane.

Mii de oameni au protestat şi alte oraşe din Statele Unite precum Los Angeles, în capitala Filipinelor, Manila, în Amsterdam şi chiar în oraşe din Australia. De asemenea, un miting de solidaritate cu gruparea Anonymous a avut loc şi în Bucureşti.

Citeşte şi

Un jurnalist al agenţiei Reuters, complice al grupării Anonymous