Proteste de amploare la Chișinău! 54 de persoane, printre care și 21 de minori, au fost arestate

Noi proteste de amploare au avut loc, duminică, la Chișinău. În timpul manifestațiilor anti-guvernamentale organizate de partidul lui Ilan Șor, 54 de persoane, printre care și 21 de minori, au fost arestate de poliția locală.

12 mart. 2023, 22:32
Proteste de amploare la Chișinău! 54 de persoane, printre care și 21 de minori, au fost arestate
Proteste de amploare la Chișinău! 54 de persoane, printre care și 21 de minori, au fost arestate

Proteste de amploare la Chișinău! Mai mult, în timpul acestor manifestări, în capitala Republicii Moldova au fost înregistrate patru alerte cu bombă, inclusiv una la aeroport.

Citește și Protestele de amploare din Israel continuă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva reformelor judiciare

Proteste de amploare la Chișinău!

Poliția locală a anunțat duminică seară că i-a reținut pe cei 54 de participanți la protest din cauză că aveau un comportament dubios. Forțele de ordine au calificat acțiunile acestora „ca parte continuă a măsurilor de destabilizare a țării”.

Anterior, Șeful Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova a anunțat dejucarea unui plan de destabilizare a țării pus la cale de Federația Rusă.

La protestul de duminică nu au lipsit nici altercațiile dintre manifestanți și forțele de ordine.

„Persoanele care s-au întrunit astăzi la protestul din centrul Capitalei dau dovadă de comportament agresiv față de oamenii legii, anunță poliția într-un comunicat de presă, citat de deschide.md.

În tot acest timp, panica a domnit pe străzile Chișinăului, unde au fost înregistrate patru alerte cu bombă. Una dintre ele a fost înregistrată în jurul orei 12:50, la Aeroportul Internațional Chișinău. La scurt timp după ce a fost dată alarma, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, iar procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată.

„Poliția califică aceste acțiuni ca parte continuă a măsurilor de destabilizare”, au precizat autoritățile locale.

Se pare că alertele cu bombă au devenit o normalitate pentru Republica Moldova, potrivit Ministerului de Interne, autorităţile au primit numai vara trecută peste 400 de alerte false prin telefon sau prin e-mail, ceea ce a necesitat dislocarea a circa 9.000 de poliţişti.

Printre ţintele acestor alerte false cu bombă figurează aeroportul din Chişinău, instituţii de învăţământ, tribunale, spitale şi centre comerciale.

„Am avut o explozie de ameninţări la adresa securităţii începând din 24 februarie anul trecut”, a declarat ministrul de Interne, Ana Revenco, făcând o trecere în revistă a crizelor care au afectat ţara şi guvernul prooccidental de la Chişinău de la invazia Rusiei în Ucraina.

Citește și Noi proteste violente în Franța din cauza reformei pensiilor. Protestatarii au atacat forțele de ordine cu pietre și sticle