Proteste împotriva puterii la Moscova: Zeci de manifestanţi au fost arestaţi

Zeci de persoane au fost arestate la Moscova în timpul unei manifestaţii împotriva puterii. Oamenii au ieşit în stradă ca să ceară mai multă libertate politică, dar şi eliberarea fetelor de la Pussy Riot.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 06:05

În paralel, un alt marş de amploare a avut loc tot în capitala Rusiei. Marşul fusese iniţiat de formaţiunile de stânga, care contestă intrarea ţării în Organizaţia Mondială a Comerţului.

Câteva zeci de protestatari s-au adunat în Piaţa Roşie din Moscova şi au cerut eliberarea deţinuţilor politici. Mulţi dintre ei purtau cagule, în semn de sprijin faţă de membrele trupei Pussy Riot. Demonstranţii au fost întâmpinaţi de poliţie, iar cei mai mulţi au ajuns în arest.

În paralel, formaţiunile de stânga au organizat un marş de proporţii pentru a contesta politicile liberale ale guvernului. Manifestanţii au refuzat să se alieze cu celelte grupări de opoziţie, deoarece au o agendă proprie, cu totul diferită.

„Liberalii vor să păstreze acelaşi regim ca şi până acum, cu singura diferenţă – că în locul lui Putin ne-ar conduce probabil pe altcineva. Poate Boris Nemţov. Noi avem alte ţeluri. Vrem să anulăm privatizările, să naţionalizăm proprietăţile şi să scoatem Rusia din Organizaţia Mondială a Comerţului. Toate astea pot fi rezumate într-un slogan: „Acaparează totul şi divide”.

Demonstranţii de stânga au ieşit pe străzi cu steaguri roşii, simbolul comunismului. De asemenea, ei au arborat bannere cu lozinci anti-burgheze.