UPDATE Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au unit cu cei din Piaţa Victoriei. Oamenii au plecat în marş spre Palatul Cotroceni GALERIE FOTO

Câteva sute de protestatari s-au adunat sâmbătă după-amiază în Piaţa Universităţii şi tot atâţia în Piaţa Victoriei, pentru a manifesta faţă de restricţiile impuse de Guvern în legătură cu prevenirea răspândirii coronavirusului.

10 apr. 2021, 15:53

UPDATE

: Protestatarii strânşi în Piaţa Universităţii au plecat în marş, în jurul orei 17, iar în jur de ora 18 au ajuns în Piaţa Victoriei, unde s-au unit cu alte câteva sute de oameni adunaţi în faţa clădirii Guvernului. Conform purtătorilor de cuvânt ai protestatarilor, aceştia vor pleca la ora 19 spre Palatul Cotroceni, acolo unde îşi vor striga nemulţumirile.

Unu dintre liderii oamenilor nemulţumiţi, Codruţa Cerva, a declarat în exclusivitate la România TV că în ultima săptămână au existat mai multe disensiuni între diferite facţiuni de protestatari, dar în urma evenimentelor de vineri seară, când secţia ATI a Spitalului de Ortopedie Foişor a fost evacuată în timpul nopţii, au hotărât să se unească pentru acţiuni de amploare.

Ştirea iniţială

Furia protestatarilor a fost alimentată de situaţia de vineri seară, când bolnavii de la Spitalul Foişor au fost evacuaţi în miez de noapte, pentru ca unitatea să fie transformată în spital Covid. Jandarmeria transmite un mesaj pentru persoanele care vor să participe la aceste proteste, în Bucureşti, după imaginile revoltătoare cu evacuarea de urgenţă a pacienţilor de la Spitalul Foişor.

Citeşte şi Proteste împotriva restricţiilor. SANITAS: „Ajunge! Este dreptul dumneavoastră să nu credeţi, dar este dreptul nostru să vă cerem să ne lăsaţi să ne facem treaba”

Misiunea noastră se termină atunci când ajungeți, în siguranță, acasă. Fiți responsabili! Protejați-vă sănătatea! Respectați legea!„, transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pe Facebook.

Oamenii au venit cu steaguri și pancarte și strigă: „Libertate”. Cei mai mulți dintre protestatari nu poartă mască. La protest sunt și câțiva membri AUR, în frunte cu George Simion. Cinci autocare cu oameni au venit din mai multe zone din țară precum: Bacău, Iași, Brașov.

Două proteste simultane sunt în desfăşurare în Bucureşti, unul în Piaţa Victoriei, celălalt în Piaţa Universităţii. De asemenea, sunt anunţate manifestaţii în mai multe oraşe din ţară.

Ştire în curs de actualizare.

Citeşte şi Fermierii protestează cu tractoarele în stradă în Moldova: „Dacă nu suntem salvaţi, agricultura cade de tot” VIDEO