VIOLENŢE în Turcia, după ACCIDENTUL MINIER. Poliţia a intervenit cu GAZE lacrimogene şi GLOANŢE de cauciuc

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva manifestanţilor care protestau miercuri la Ankara după explozia produsă într-o mină din vestul ţării în care şi-au pierdut viaţa, potrivit ultimului bilanţ, 245 de persoane, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 17:56
VIOLENŢE în Turcia, după ACCIDENTUL MINIER. Poliţia a intervenit cu GAZE lacrimogene şi GLOANŢE de cauciuc

O manifestaţie organizată la Istanbul în semn de protest faţă de accidentul dintr-o mină din vestul Turciei soldat cu moartea a peste 200 de persoane a fost marcată de înfruntări cu poliţia, potrivit EFE şi AFP.

Poliţia a intervenit în momentul în care circa 4.000 de manifestanţi s-au adunat la Ankara pentru a protesta faţă de moartea minerilor în una din cele mai mari catastrofe din Turcia. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi la Ankara, unde aproximativ 4.000 de manifestanţi protestau faţă de acelaşi accident, una dintre cele mai grave catastrofe din Turcia.

Manifestanţii, dintre care majoritatea aparţineau unor sindicate de stânga, au scandat sloganuri antiguvernamentale în centrul oraşului Istanbul. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Totodată, zeci de locuitori furioşi din oraşul Soma, unde s-a produs catastrofa, au demonstrat împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care venise la faţa locului, şi au cerut demisia acestuia, a informat agenţia turcă Dogan. Manifestanţii au atacat vehiculul oficial în care se deplasa premierul în pofida prezenţei unui dispozitiv de securitate, lovindu-l cu picioarele, a precizat agenţia. Şeful guvernului turc, care a coborât din maşină în huiduielile protestatarilor, a intrat într-un magazin şi s-a întors la maşină după câteva minute, potrivit imaginilor difuzate de agenţie.

Circa 450 de mineri au fost salvaţi după accidentul produs într-o mină de cărbune din vestul Turciei în care cel puţin 238 de muncitori şi-au pierdut viaţa, a anunţat miercuri operatorul minei, relatează Reuters.

Soma Komur Isletmeleri a afirmat, într-un comunicat, că pentru moment nu se cunosc cauzele incendiului. ‘Monoxidul de carbon este din păcate motivul pierderii de vieţi omeneşti’, se precizează în comunicat.