Proteste la Bucureşti. Sindicatul Poliţiştilor cere eliberarea lui Traian Berbeceanu

Câteva persoane au protestat, duminică, în faţa Ministerului Public, cerând eliberarea din arest a fostului şef al BCCO Alba-Iulia Traian Berbeceanu, acţiunea fiind susţinută şi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

RomaniaTV.net
17 nov. 2013, 15:41
Proteste la Bucureşti. Sindicatul Poliţiştilor cere eliberarea lui Traian Berbeceanu

Protestatarii s-au adunat în faţa Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din Piaţa Constituţiei, pentru a-l susţine pe Traian Berbeceanu şi pentru a cere eliberarea acestuia din arest.

Citeşte şi Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, DUS la SPITAL

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat că sindicaliştii îl susţin pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba-Iulia pentru că acesta a fost arestat abuziv, fără să existe probe împotriva lui.

Traian Berbeceanu trebuie eliberat de îndată, în primul rând pentru că el nu prezintă vreun pericol public„, a spus vicepreşedintele SNPPC.

Participanţii la acţiunea de protest au avut bannere cu mesaje precum: „Nu arestării pe supoziţii!”, „Respect Traian Berbeceanu”, „Berbeceanu eliberat şi cercetat în libertate”, „Raed Arafat = Traian Berbeceanu = onoare”. De asemenea, protestatarii au adus fotografii cu fostul şef al BCCO Alba-Iulia pe care scria „Respect”.

Organizatorii protestului au spus că în paralel cu protestul de la Bucureşti au avut loc acţiuni similare la Deva, Alba-Iulia, Sibiu, Timişoara şi Buzău.

Citeşte Comisarul Traian Berbeceanu: Nu am deconspirat nicio percheziţie. Sunt nevinovat

Traian Berbeceanu trebuie să beneficieze de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovaţie şi să fie cercetat în stare de libertate, până la finalizarea procesului penal cu privire la dosarul în care este acuzat„, au spus organizatorii acţiunii de protest din Capitală.

Fostul şef al BCCO Alba-Iulia Traian Berbeceanu, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba-Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci au fost arestaţi Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, cercetaţi în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba-Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Citeşte şi STENOGRAMA discuţiei dintre Berbeceanu şi un procuror DIICOT: Şeful BCCO Alba ŞTIA că este URMĂRIT

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.