Protest al sindicaliştilor de la metrou în faţa Ministerului Transporturilor. Ministrul Cuc trimite Corpul de Control la Metrorex

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 13:37 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 14:15 // Sursa: romaniatv.net

După ce sindicaliştii de la metrou au pichetat joi sediul Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi fiind de problemele de la Metreorex, ministrul Răzvan Cuc trimite Corpul de Control la Metrorex să făcă verificări cu privire la aspectele semnalate de membrii USLM (Unitatea - Sindicatul Liber Metrou).

Circa 100 de sindicalişti de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) au pichetat, joi, sediul Ministerului Transporturilor. Sindicaliştii de la USLM acuză indiferenţa autorităţilor faţă de problemele grave cu care se confruntă metroul bucureştean.

O delegaţie a sindicaliştilor de la metrou, care protestau în faţa Ministerului Transporturilor, a fost primită de secretarul de stat Dragoş Titea, responsabil cu atribuţii pe domeniul feroviar.

"În urma discuţiilor, cele două părţi au convenit că Ministerul Transporturilor, prin reprezentaţii din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), va solicita Consiliului de Administraţie al Metrorex să întocmească evaluarea activităţii directorului general, potrivit OUG nr. 109/2011, şi să prezinte în cadrul următoarei şedinţe AGA un raport asupra activităţii de administrare care să includă şi informaţii referitoare la execuţia contractului de mandat al directorului general al societăţii. Totodată, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului va efectua un control tematic cu privire la aspectele semnalate de către membrii organizaţiei sindicale", se arată în comunicat.

De asemenea, conform sursei citate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanţii USLM şi va discuta cu aceştia problemele existente la nivelul Metrorex, precum şi soluţiile ce pot fi aplicate.

Miercuri, preşedintele Sindicatului USLM a declarat că toate cele 13 trenuri de metrou CAF ar trebui retrase din circulaţie, întrucât au probleme la computerul de bord care le poate face imposibil de controlat şi care au dus la deraierea unui tren în ianuarie.

Acestea sunt cele mai noi trenuri achiziţionate de Metrorex, care circulă cu preponderenţă pe Magistrala 2 Pipera-Berceni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Metrorex metrou ministerul Transporturilor protest sindicat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H