Proteste masive în Iran din cauza sancţiunilor americane

Publicat: Marţi, 31 Iulie 2018 21:44 // Actualizat: Marţi, 31 Iulie 2018 21:44 // Sursa: romaniatv.net

Mii de iranieni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de sancţiunile americane care au dus la inflaţie galopantă şi au închis mii de afaceri ale cetăţenilor. 

Sancţiunile au afectat dur afacerile şi nivelul de viaţă al cetăţenilor iranieni care şi-au văzut ruinate afacerile din cauza prăbuşirii monedei naţionale. 

Sute de manifestanţi s-au întâlnit în pieţi publice şi pe arterele principale de circulaţie, scandând "moarte preţurilor ridicate!" şi "Nu Gaza, nu Libanul, viaţa mea pentru Iran"...

Zeci de proprietari de magazine şi-au închis prăvăliile în semn de protest, după ce vrialul s-a devalorizat semnificativ, cu 12 la sută în ultimele 6 luni. Salariile s-au devalorizat, de asemenea, iar costul vieţii este din ce în ce mai scump. În plus, se produc tot mai multe întreruperi ale reţeleleor de electricitate, iar apa a ajuns să fie economisită drastic. Unii dintre salariaţi nu şi-au primit salariile de cel puţin trei luni. 

Potrivit autorităţilor, iranienii îşi vor continua protestele, atât timp cât SUA vor menţine sancţiunile economice împotriva Iranului.

În Mai, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA se retrag din Acordul din 2015 cu Iranul care prevedea ridicarea sancţiunilor asupra Teheranului în schimbul renunţării la programul nuclear. Dar după câteva tile, SUA au impus din nou sancţiuni Iranului, inclusiv asupra petrolului iranian, exportului de energie şi tranzacţiilor cu Banca Centrală.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inflaţie Iran proteste sancţiuni sancţiuni economice SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H