Proteste masive în Liban, din cauza sărăciei. Oamenii au blocat străzile şi le-au incendiat, armata nu intervine

Zeci de cetățeni furiosi au dat foc la cauciucuri și au blocat străzile din Beirut, luni, în semn de protest față de situația economică dificilă şi condiţiile de trai din Liban.

29 nov. 2021, 13:47
Proteste masive în Liban, din cauza sărăciei. Oamenii au blocat străzile şi le-au incendiat, armata nu intervine

Străzile au fost blocate, de asemenea, și în alte oraşe, precum Tripoli și Sidon, dar au fost blocate și o serie de autostrăzi.

O sursă din armata libaneză a declarat că „armata nu va interveni în această chestiune, atâta timp cât situația nu duce la revolte care să afecteze ordinea publică”.

Criza economică din Liban, care a izbucnit în 2019, a aruncat peste trei sferturi din populație în sărăcie, iar moneda naţională a scăzut cu peste 90 la sută. Lira libaneză a scăzut săptămâna trecută la peste 25.000 față de dolar, de la 1.500 în 2019.

Citeşte şi Scene de război în Liban, se trage pe străzi. VIDEO cu puternic impact emoţional

Cetăţenii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că s-au înregistrat puține progrese de când guvernul prim-ministrului Najib Mikati a fost numit, în luna septembrie, după mai bine de un an de blocaj politic care a agravat criza.

Citeşte şi Libanul, rămas fără energie electrică la nivel naţional din cauza lipsei de carburanţi. Nu se ştie când va fi reluată furnizarea


loading...
Partenerii noștri