Proteste pro şi contra Băsescu în Bucureşti: Lupta politică s-a mutat în stradă VIDEO

Dacă unii au scandat pentru Băsescu, alţii au fost contra preşedintelui. Iar la un moment dat doar strada a separat cele două tabere. În timpul protestelor s-au înregistrat şi incidente.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 10:10
Proteste pro şi contra Băsescu în Bucureşti: Lupta politică s-a mutat în stradă VIDEO

Mii de oameni au ieşit să protesteze în Bucureşti, în principalele pieţe din capitală, atât pentru, cât şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, dar şi pentru sau împotriva USL.

Lupta politică se anunţa încinsă şi vineri, nu numai în Parlament, unde se decide după-amiază viitorul politic al preşedintelui Băsescu, ci şi în stradă.  Vineri seara sunt anunţate proteste de amploare în Bucureşti.

Peste 2000 de persoane s-au reunit la mitingul de joi sera, în Piaţa Universităţii, într-o manifestaţie de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, la care au participat membri marcanţi ai PDL. Dar strada s-a împărţit la un moment dat în două. Pe trotuarul de vizavi se aflau manifetanţii anti Băsescu, faţa-n faţă cu un alt grup, care  manifesta împotriva USL.

Aflat în mijlocul grupului pro Băsescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a adresat simpatizanţilor preşedintelui. „Ţara noastră arată altfel, nu este o ţară în care şi-a făcut cuib hoţia, în care orişicine crede că poate să ajungă om politic, în care dacă reuşeşti să furi voturi, reuşeşti să strici şi viaţa altora…”, le-a spus Ungureanu manifestanţilor.

Simpatizanţii PDL au protestat faţă de ceea ce ei numesc „distrugerea democraţiei din România”. La protestul organizat de PDL au venit şi oameni din afara Bucureştiului, aduşi cu autocarele.

În Piaţa Victoriei, unde oamenii protestează deja de trei zile, o protestară a afirmat: „Am venit să înteleg de ce românii sunt dezbinaţi...unii înţeleg că a minţi, a fura şi uzurpa statul e bine. Sper şi sunt aproape sigură că va pica Băsescu…şi la referendum românii vor vota pentru căderea lui. 

Sloganul „JOS BĂSESCU!” este, dealtfel, cel mai des rostit slogan în piaţă, în timp ce sloganul „PDL ŞI USL E ACEEAŞI MAFIE!” este preferat de cei care sunt şi împotriva lui Băsescu, şi a USL-ului.

De la protestele de joi nu au lipsit nici incidentele. Prezentă la mitingul PRO Băsescu, Raluca Turcan a leşinat spre finalul întrunirii şi încă cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău la mitingul din Piaţa Revoluţiei.

Mai rezistenţi, în Piaţa Universităţii, protestarii din cele două tabere au început să se ia la bătaie.