Proteste violente în Ierusalim. Cel puţin 20 de incendii au fost provocate

Proteste violente în Ierusalim. Cu aproximativ două ore înainte ca Marşul Steagului să înceapă la ora 17.30, poliţia israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porţii Damascului din Oraşul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Oraşul Vechi şi-au închis magazinele. relatează Aleph News.

15 iun. 2021, 20:42
Proteste violente în Ierusalim. Cel puţin 20 de incendii au fost provocate
Proteste violente în Ierusalim

Proteste violente în Ierusalim. Marşul trebuia să aibă loc săptămâna trecută însă guvernul israelian, din motive de securitate, l-a amânat pentru azi.

Organizatorii insistă să treacă şi prin cartierul musulman. De aici au rezultat şi tensiunile şi evacuările.

Tot azi, scutul anti-rachetă a fost instalat în sudul ţării, la graniţa cu Fâşia Gaza. E semn că sunt aşteptate noi tensiuni, noi lovituri HAMAS, noi atacuri ale Hezbollah, asta după ce noul guvern a preluat puterea.

Citeşte şi: O groapă apărută din senin a semănat panică în curtea unui spital din Ierusalim. Momentul în care mașinile sunt „înghiţite” VIDEO

Proteste violente în Ierusalim

Noul cabinet este unul ultranaţionalist, premierul Naftali Bennett e cunoscut pentru abordarea sa pro-colonizare a teritoriilor palestiniene.

Cel puţin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâşia Gaza, scrie The Times of Israel.

Până acum, au fost raportaţi 5 răniţi în urma ciocnirilor din zona Oraşului Vechi, între poliţie şi manifestanţi.

Surse spun că mai multe persoane au fost arestate, relatează Aleph News.

Românii, sfătuiţi să evite călătoriile la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Fâşia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Oraşul Vechi şi cartierele adiacente) şi în regiunile de proximitate cu Fâşia Gaza, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Palestina şi Statul Israel.

Pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din Palestina şi Statul Israel, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost reevaluat şi ridicat nivelul de alertă pentru cele două state, respectiv Palestina (Evitaţi orice călătorie în anumite regiuni – https://www.mae.ro/travel-alerts/12890) şi Israel (Evitaţi călătoriile neesenţiale – https://www.mae.ro/travel-alerts/2938). În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Fâşia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Oraşul Vechi şi cartierele adiacente) şi în regiunile de proximitate cu Fâşia Gaza”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de MAE.


loading...
Partenerii noștri