Proteste violente în Rusia. Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reţinută de Poliţie la Moscova

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă pe Iulia Navalnîia. Soţia lui Aleksei Navalnîi participa la un protest care are loc la Moscova. Proteste anti-Putin au loc în 90 de oraşe ale Rusiei. Organizaţia neguvernamentală OVD-Info, ce ţine evidenţa numărului de arestări la proteste, a anunţat că Poliţia rusă a reţinut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnîi.

23 ian. 2021, 15:03
Proteste violente în Rusia. Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reţinută de Poliţie la Moscova

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnîia, a fost reţinută de Poliţie la Moscova, anunţă Agerpres. Iulia Navalnîia îşi anunţase pe Instagram participarea la manifestaţiile din piaţa Puşkin, aflată în centrul Moscovei.

Sâmbătă la prânz a postat o fotografie de la protest, însoţită de mesajul “Ce binecuvântare că sunteţi aici! Mulţumesc!”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yulia_navalnaya

Ulterior, tot ea a postat pe Instagram o fotografie din duba Poliţiei, însoţită de mesajul „Îmi pare rău pentru calitatea slabă. Lumină foarte proastă”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yulia_navalnaya

Proteste de amploare ale susţinătorilor lui Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, au loc sâmbătă, în toată Rusia. Oamenii cer eliberarea lui Aleksei Navalnîi din închisoare.

Câteva mii de manifestanţi – 4.000, potrivit Ministerului de Interne rus, cel puţin 10.000, potrivit estimărilor Reuters – au ieşit în stradă la Moscova pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de principalul opozant al lui Vladimir Putin.

„Rusia va fi liberă”, „Putin e un asasin”, scandează mulţimea în piaţa Puşkin din centrul Moscovei, relatează AFP.

Proteste au loc în peste 90 de oraşe ale Rusiei. Poliţia vrea să împiedice manifestaţiile şi au avut loc mai multe ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine.

Sute de persoane au fost reţinute, anunţă presa internaţională.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Rusia pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi. Sute de persoane au fost arestate

Aleksei Navalnîi a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.