Proteste violente în Spania: Minerii se bat cu forţele de ordine VIDEO

Protest violent în nordul Spaniei, unde zeci de mineri s-au bătut cu poliţia, nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de guvern.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 08:15
Proteste violente în Spania: Minerii se bat cu forţele de ordine VIDEO

Provincia Asturias din Spania a devenit în ultima vreme un adevărat câmp de război. De mai bine de două săptămâni, numeroşi mineri din regiune au intrat în grevă. Ei sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de a reduce subvenţiile de stat pentru domeniul mineritului. Oamenii ies în fiecare zi în stradă şi se bat cu forţele de ordine. O importantă arteră rutieră care trece prin zonă este blocată aproape permanent.

Minerii au rupt balustradele de fier de pe marginea şoselei şi le-au folosit drept de baricade. Ei au incendiat gunoaie în mijlocul străzii şi au făcut imposibilă circulaţia maşinilor. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Războiul dintre protestatari şi forţele de ordine se prelungeşte însă. Poliţiştii reuşesc să elibereze şoseaua pentru scurte perioade de timp, după care minerii revin şi o blochează din nou. Manifestanţii spun că nu vor renunţa la acţiunile lor până când guvernul nu-şi va îmblânzi politicile de austeritate.