Proteste violente la Florenţa, împotriva premierului Italiei. Manifestanţii au aruncat cu sticle incendiare FOTO

Reprezentanţi ai centrelor sociale şi ai mişcărilor antagoniste din întreaga Italie  au manifestat ieri, la Florenţa, în contextul unei întâlniri tradiţionale a formaţiunii premierului Matteo Renzi, potrivit romania-actualitati.ro.

06 nov. 2016, 07:38

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de referendumul convocat pe 4 decembrie, pentru schimbarea Constituţiei ţării. Protestatarii au încercat să ajungă în centrul Florenței, acolo unde premierul Matteo Renzi, care a fost cândva primar al orașului, era așteptat să asiste la convenția anuală a partidului său.

Demonstraţia, „No Renzi, no al referendum”, care nu era autorizată de autorităţi, a devenit agresivă: protestatarii au aruncat cu pietre, în timp ce forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. Ulterior, protestul s-a transformat într-un marş dezorganizat pe străzile din Florenţa, pe parcursul căruia s-au înregistrat şi alte momente de tensiune. Evenimentele de sâmbătă s-au soldat cu rănirea uşoară a 13 poliţişti.

La referndumul din 4 decembrie, premierul Italiei, Matteo Renzi, vrea să fie redus rolul Senatului și să diminueze prerogativele guvernelor regionale.