PROTESTE VIOLENTE la Paris chiar de Ziua Franţei VIDEO

Mii de francezi au ieşit marţi pe străzile Parisului, pentru a protesta împotriva condiţiilor de trai, a măsurilor economice menite să combată criza cauzată de COVID şi a remanierii guvernului.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 14:02
PROTESTE VIOLENTE la Paris chiar de Ziua Franţei VIDEO

Surse ale presei franceze arată că printre protestari sunt aşteptaţi şi reprezentanți ai „vestelor galbene”. Aparent, scânteia care a declanşat violenţele a fost discursul preşedintelui Emmanuel Macron.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat marţi decizia de a-l promova în funcţia de ministru de interne pe Gerald Darmanin, acuzat de viol, informează dpa.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi investigaţii repetate asupra plângerii au dus deja la abandonarea sau clasarea acuzaţiilor, a spus Macron.

Drepturile femeilor sunt „un principiu de bază” al mandatului său, însă „nicio cauză nu este apărată în mod corect dacă sunt atacate fundamentele democraţiei noastre”, a subliniat preşedintele francez.

Citeşte şi: Cadou de Ziua Franţei, pentru medicii care luptă împotriva Covid. Creştere salarială importantă, cum se prezintă situaţia în România