Protestele au ajuns şi în Capitală. Românii sunt nemulţumiţi de tot ce se întâmplă: „Afară cu UE din ţară!” VIDEO

Zeci de români au ieşit în stradă şi au scandat împotriva actualilor guvernanţi, marţi, 6 septembrie, deşi George Simion, liderul AUR, anunţase o acţiune de amploare abia pe 2 octombrie.

06 sept. 2022, 10:31
Protestele au ajuns şi în Capitală. Românii sunt nemulţumiţi de tot ce se întâmplă: „Afară cu UE din ţară!” VIDEO
Protestele au ajuns şi în Capitală. Românii sunt nemulţumiţi de tot ce se întâmplă

Protestele au ajuns şi în Capitală. La Piaţa Universităţii, românii şi-au strigat nemulţumirea la adresa lui Alexandru Rafila, a Guvernului, a şcolii digitale, a scumpirii facturilor şi a creşterii preţurilor. Asta după ce, în ultimele zile, europenii care nu mai suportă să fie sărăciți din cauza unor decizii majore, în privința cărora nu au fost consultați au declanşat manifestări de mare amploare. Astfel,  După Olanda și Italia, oamenii au ieşit în stradă şi în Cehia, unde 70.000 de persoane au scandat împotriva guvernului și au cerut măsuri urgente anti-sărăcire. În acest context, protestele au ajuns şi în Capitală, unde câteva zeci de români au scandal împotriva actualilor guvernanţi în Piaţa Universităţii.

VIDEO: Europa fierbe! 70.000 de oameni protestează în Cehia, împotriva guvernului, din cauza sărăcirii populației

„Afară cu UE din ţară”, „Jos şcoala digitală”, „Nu vrem să fim scalbvi în ţara noastră”, „Rafila, nu vei reuşi să ne vaccinezi, ruşine!”, au fost doar câteva din mesajele afişate de românii care au protestat în Piaţa Universităţii cu steaguri şi portavoci.

„Pe 2 octombrie, toți românii în stradă! Altă soluție nu există! Alegeri anticipate, ACUM!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook, vineri, 2 septembrie. „La sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, vor fi proteste în București și-n restul țării. Îndemnăm românii să iasă în stradă. Nu ne dorim o politizare a acestor proteste, invităm și celelalte sindicate, patronate, alte formațiuni de opoziție, pentru a avea o poziție comună, pentru a face o coaliție anti-PSD-PNL”, a mai precizat liderul AUR la România TV.

Proteste masive în România, anunțate de către George Simion: „Virgil Popescu îi va duce în faliment pe români!”

La rândul său, europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că este gata să iasă la proteste, în București și la Bruxelles. Anunțul a fost făcut după ce AUR a i-a invitat pe români la noi mitinguri, din toamnă. „Toată Europa fierbe, are nevoie de un nou leadership, pragmatic, care să pună pe primul plan interesele oamenilor, nu a unor birocrați și a unor companii care pun pe primul loc profiturile”, a declarat Cristian Terheș pentru România TV.