Protestele din China s-au transformat în manifestații violente împotriva regimului comunist! Autoritățile au scos tancurile pe străzi – VIDEO

China mobilizează tot mai multe forțe de securitate pe măsură ce protestele fără precedent împotriva politicii zero COVID s-au transformat în manifestații împotriva regimului comunist. Polițiștii nu numai că au interzis oamenilor să facă fotografii sau să filmeze protestele, ci au trecut la verificarea telefoanelor și ștergerea obligatorie a acestor imagini.

29 nov. 2022, 13:22
Protestele din China s-au transformat în manifestații violente împotriva regimului comunist! Autoritățile au scos tancurile pe străzi – VIDEO

Proteste de amploare în China! Zeci de mii de oameni continuă să iasă pe străzile marilor oraşe și strigă „Libertate”, dar și „Jos Partidul Comunist Chinez!”

Chinezii cer să fie eliberaţi nu numai de testele COVID şi de închiderile neîncetate, ci şi de cenzura strictă şi de controlul tot mai strâns al Partidului Comunist asupra tuturor aspectelor vieţii, potrivit CNN. 

Citiți și: Revoluția se extinde în China! Proteste de amploare în marile orașe față de restricțiile draconice anti-COVID VIDEO

Poliția a recurs la forță și a făcut deja numeroase arestări iar oamenilor li se şterg din telefoane până și imaginile care au legătură cu protestele pentru ca acestea să nu mai ajungă sa fie văzute de întreaga lume.

Mai mult, autoritățile din China a mobilizat armata pentru a acționa împotriva demonstrațiilor.

Pe străzile din orașul Xuzou, provincia Jiangsu, au fost scoase tancurile și blindatele pe străzi.

Protestele împotriva restricțiilor din cauza COVID-19 care au izbucnit în urmă cu mai multe zile par să scadă în intensitate, odată cu creșterea masiva a numărului de polițiști mobilizați cu precădere în marile orașele chineze.

Autoritățile au instituit baraje și au facut numeroase arestări în încercarea de a domoli protestele nemaivăzute în China, după celebrele manifestatii din Piata Tienanmen din 1989.

Totul după ce zece chinezi au murit arși de vii in izolare pentru ca pompierii nu au putut ajunge la ei din cauza restricțiilor COVID.

În unele orase chineze, protestatarii nu renunță însă si au iesit din nou în număr mare pe străzi pentru a cere relaxarea restricțiilor anti-COVID, dar și împotriva regimului dictatorial al președintelui Xi Jimping.

În timp ce Casa Alba anunță că preşedintele american urmărește îndeaproape evoluţia situaţiei tensionate din China, în multe țări au loc ample manifestări de sprijin al protestelor din China.

Citiți și: China bagă din nou Beijingul în LOCKDOWN! Restricţiile anti-COVID perturbă vieţile a milioane de oameni