Revoluția se extinde în China! Proteste de amploare în marile orașe față de restricțiile draconice anti-COVID VIDEO

Protestele fără precedent față de dictatura comunistă chineză iau amploare! Mii de oameni din China au ieșit pe străzile marilor metropole, aflate de săptămâni întregi sub lockdown strict din cauza COVID, pentru a cere căderea regimului și relaxarea restricțiilor draconice.

28 nov. 2022, 10:53
Revoluția se extinde în China! Proteste de amploare în marile orașe față de restricțiile draconice anti-COVID VIDEO

Protestele de amploare continuă în China față de restricțiile COVID, iar manifestanții au cerut demisia președintelui Xi Jinping.

Pentru prima dată, mulțimile au strigat Jos Președintele și Jos Partidul Comunist! Revolta a ajuns în metropolele Beijing și Shanghai, acolo unde au avut loc ciocniri violente între protestatari și polițiști.

În capitala Beijing, numărul cazurilor locale noi a crescut vineri cu 58%, la 2.595, potrivit datelor publicate de autorităţile locale de sănătate sâmbătă.

Citiți și: Număr record de cazuri de Covid în China, pentru a treia zi consecutivă

China a raportat al cincilea record zilnic consecutiv de 40.347 de noi infecții cu COVID-19 la 27 noiembrie, dintre care 3.822 au fost simptomatice și 36.525 asimptomatice, noul bilanț record venind în contextul unor proteste tot mai extinse în mai multe orașe, inclusiv în capitala Beijing și în marele centru financiar Shanghai, transmit Reuters și AFP.

Oamenii care au ieșit în stradă au fost stropiți din drone cu substanțe chimice dezinfectate, arestați și torturați. Chiar și un jurnalist al BBC a fost arestat și bătut de politie în timpul protestelor din Shanghai.

Chinezii au ieșit în stradă împotriva regimului Xi Jinping și  restricțiilor anti-COVID

Mii de chinezi au protestat duminică seara pe străzile din Beijing, Shanghai și Wuhan.  Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de politica strictă a Chinei, care este în vigoare de aproape trei ani.

Poliția a arestat luni două persoane la Shanghai, unde manifestanții s-au adunat în weekend pentru a protesta împotriva restricțiilor de sănătate legate de Covid și pentru a cere mai multe libertăți, a constatat un reporter AFP.

Întrebat de ce au fost arestați, un ofițer de poliție a declarat că una dintre cele două persoane „nu s-a supus ordinelor noastre”. Ofițerii îi îndepărtau și pe alții de la locul faptei și le ordonau să șteargă imaginile de pe telefoanele lor, potrivit unui reporter AFP.

Seemingly spontaneous protest converging again at Urumqi Road in Shanghai, despite heavy police presence. People are shouting “let them go 放人!” 😮 Apparently in reference to those arrested at previous protests.

Mii de localnici au ieșit pe străzile din Wuhan, protestând împotriva guvernului chinez.

Zece persoane au murit săptămâna trecută în urma unui incendiu care a avut loc într-un bloc rezidențial din regiunea de vest a ţării, Xinjiang. Furia oamenilor s-a intensificat după ce au apărut imagini că măsurile de izolare au întârziat pompierii să ajungă la victime, ușa blocului fiind închisă din cauza lockdown-ului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat că „pe rețelele de socializare, există forțe cu motive ascunse care leagă acest incendiu de răspunsul local la Covid-19”, conform AFP.

 

Inclusiv studenții din Shanghai au ieșit în stradă și au scandat „Pleacă, Xi Jinping! Demisia, Partidul Comunist!”.

Citiți și: China bagă din nou Beijingul în LOCKDOWN! Restricţiile anti-COVID perturbă vieţile a milioane de oameni