Protestele Europei şi PIB-ul Americii. Ştirile care mişcă pieţele lumii

Pieţele financiare ale lumii aşteaptă, în săptămâna care a început, noi date despre indicatorii de climat de afaceri din Zona Euro, în condiţiile în care protestele în Europa par să scadă în intensitate. Sunt însă preluate de mediul politic, şi chiar amplificate, cel puţin în România. Vom afla şi noutăţi despre revenirea economiei americane, inclusiv produsul intern brut.

23 ian. 2012, 13:07
Protestele Europei şi PIB-ul Americii. Ştirile care mişcă pieţele lumii

Lumea aştepta încă, la ora redactării acestui text, rezoluţiile miniştrilor de finanţe ai „Euroland“, care trebuie să spună ce detalii ar dori de la acordul de restructurare a datoriei Greciei.

Este însă puţin probabil să se modifice indicatorii de climat de afaceri din diverse domenii ale economiei germane şi europene, în general, aşteptaţi mâine. Raportul despre aceşti indicatori nu se elaborează într-o zi.

Până marţi putem spera şi că industria zonei euro se relansează. Atunci vor apărea date despre comenzile noi. Miercuri apare versiunea definitivă a raportului despre climatul de afaceri şi despre aşteptările pe următoarele 6 luni ale germanilor.

Joi vom vedea cum mai stau cu încrederea şi consumatorii germani. Vom afla indicii preţioase şi despre ritmul de relansare a economiei americane, odată cu valorile comenzilor de bunuri de folosinţă îndelungată şi vânzările de case noi.

Toate celelalte oportunităţi de ştiri care să mişte semnificativ pieţele lumii pot fi consultate în tabelul alăturat cu sinteza realizată de casa de brokeraj BT Securities.