UPDATE Protestul fermierilor și transportatorilor din București, eșec total. Reprezentanții protestatarilor dau vina pe autorități

Protestul anunțat în Piața Constituției din Capitală a fost aprobat pentru ziua de duminică și implică aproximativ 100 de tractoare și capete tractor de tir. În ciuda faptului că au găsit ajuns la un acord cu prefectura, pentru a-și putea desfășura protestul, fermierii și transportatorii nu s-au prezentat în piață și dau vina tot pe autorități pentru eșec.

21 ian. 2024, 10:27
UPDATE Protestul fermierilor și transportatorilor din București, eșec total. Reprezentanții protestatarilor dau vina pe autorități

Protestul fermierilor și transportatorilor, programat duminică în Piața Constituției, cu aprobarea prefecturii, a fost un eșec total. Deși în piață a fost prezent un singur tractor, și acela pe o platformă de tractare, și un camion, reprezentanții protestatarilor dau vina pe autorități.

Mircea Bogdan Petre, avocatul care a depus cererea de organizare a protestului, un apropiat al senatoarei Diana Șoșoacă, a declarat pentru Hotnews, că vina pentru eșecul protestului, la care erau așteptați 5.000 de participanți, aparține autorităților, care au dezinformat publicul cu privire la acest protest.

„Domnul prefect al Capitalei funcționează bine ca mașină de partid de dezinformare. În ultimele 72 de ore și-a făcut treaba bine. A creat acest curent de derizoriu și a trimis un protest legitim în favoarea fermierilor și transportatorilor… A funcționat bine. Da, există doar două mașini. Din păcate, democrația, cred că, în țara asta de astăzi a încetat să mai existe.

Nu mă așteptam la niciun utilaj. Eu am formulat o cerere din punct de vedere civic și cetățenesc pentru că am observat pe canelele de comunicare că anumit tip de manifestanți doresc să ajungă în capitală. Așa cum dvs. luptați cu microfonul și cu camera, cum tractoristul luptă cu tractorul, cum transportatorul luptă cu TIR-ul, eu ca avocat am spus să fac o cerere pentru acești manifestanți”, a declarat avocatul.

Știrea inițială

Marele protest anunțat în Piața Constituției din București, aprobat pentru ziua de duminică, implică aproximativ 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Citește și Fermierii români continuă protestele, în timp ce transportatorii sunt de altă părere. ”Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt”

Cele trei zile de protest din București ale fermierilor și transportatorilor încep duminică, 21 ianuarie, la ora 9.30 și sunt programate să se termine la ora 22.00. Inițial au fost anunțate 100 tractoare şi 100 capete tractor de TIR în Piața Constituției, dar prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a spus că doar un singur camion s-a înscris și a primit autorizație.

În acest moment, în Piața Constituției sunt prezente un autoturism cu doi protestatari și un TIR cu un tractor care se află pe platformă.

În jurul orei 9.00 al acestei dimineți, 21 ianuarie, transportatorii și fermierii au sfidat mitingul inițiat de oamenii senatoarei Diana Șoșoacă.

Mulți fermieri și transportatori nu s-au prezentat la locul de întâlnire stabilit

Programul anunțat nu s-a respectat, iar protestatarii nu au ajuns la locul de întâlnire stabilit, conform Antena3.ro.

Mulți fermieri și transportatori au spus că vor să ajungă în București, dar ținând cont că este un miting anunțat de Diana Șoșoacă, foarte puține persoane au ales să mai vină la protest.

Citește și Protestul fermierilor continuă! Traseele aprobate din București și orele de desfășurare

De asemenea, au fost create opțiuni pentru ca oamenii, împreună cu utilajele grele, să poată ajunge în fața Palatului Parlamentului.

Au fost create mai multe culoare de către jandarmi și poliția rutieră.