Prototip de ventilator pentru pacienţii în stare mai puţin gravă, realizat în laboratoarele CERN

O echipă de fizicieni şi ingineri ai Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN) a realizat un prototip de ventilator pentru respiraţie artificială, care ar putea fi utilizat pentru pacienţii ce prezintă forme mai puţin grave de coronavirus sau care se află în etapa de remisie a bolii. În acest fel, în spitale, s-ar elibera mai multe aparate pentru ventilaţie mecanică necesare pacienţilor în stare gravă.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 17:47
Prototip de ventilator pentru pacienţii în stare mai puţin gravă, realizat în laboratoarele CERN

Echipa de specialişti de la CERN a avut ideea ca sistemele folosite pentru ajustarea fluxului de gaze pentru detectoarele de particule să poată fi utilizate în realizarea unui nou tip de ventilator. Acesta urmează să fie testat în curând în spitale, anunţă CERN printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Având o reţea de circa 18.000 de cercetători în diferite părţi ale lumii, CERN afirmă că a format un grup de acţiune care urmează să selecteze şi să susţină posibilele contribuţii ştiinţifice ale acestora în combaterea pandemiei.

WhatsApp introduce o restricţie dură, în contextul crizei COVID-19. Se limitează numărul de contacte la care trimitem un mesaj

Deocamdată rezultatele cele mai notabile, pe lângă prototipul de ventilator, sunt producerea unei tone de gel hidroalcoolic şi mobilizarea capacităţilor CERN de imprimare 3D pentru producţia de echipamente de protecţie.

Eventuale noi inovaţii ale CERN realizate pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi publicate gratuit şi vor putea fi reproduse liber, în funcţie de reglementările şi necesităţile locale.