Prunele de vară, ideale când vrei să slăbeşti

Răcoroase, zemoase, dulci-acrișoare, prunele te țin departe de boli grave precum cancerul și diabetul, dar te pot ajuta și să slăbești.

RomaniaTV.net
27 iul. 2016, 08:28
Prunele de vară, ideale când vrei să slăbeşti

Prunele se folosesc în bucătărie la plăcinte, compoturi, gemuri, tarte și multe altele. Însă, foarte puțini știu despre aceste fructe cât de mult contribuie la păstrarea sănătății. Mai exact, iată de ce prunele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta:

Prunele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, însă au în compoziție și doi fitonutrienţi: neoclorogenic şi acid clorogenic. Aceștia au proprietăți antioxidante, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. Tot în compoziția prunelor se mai găsesc și fenolii, compuși cu efect neuroprotector.

Citeşte şi  Cura de vară cu porumb, pepene şi prune

Te susțin în lupta cu kilogramele în plus

Datorită faptului că o prună mărișoară are doar 25 de calorii, nutriționiștii recomandă aceste fructe în toate regimurile de slăbire. În plus, dacă vei consuma 3 prune pe zi vei elimina, cu ajutorul antioxidanților din compoziția lor, celulele care nu mai sunt sănătoase și care îți afectează memoria.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro