PSD a depăşit 35% înainte de căderea Guvernului Cîţu. AUR şi-a dublat scorul electoral – SONDAJ

PSD a ajuns la un scor electoral de 35,4%, iar PNL a atins 21,9%. De asemenea, USR a scăzut la 9,8%, în timp ce AUR a crescut la 17,1%, dublându-şi astfel scorul electoral.

06 oct. 2021, 11:43
PSD a depăşit 35% înainte de căderea Guvernului Cîţu. AUR şi-a dublat scorul electoral – SONDAJ

Datele sondajului Inscop realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021 arată că PSD a depăşit 35% înainte de căderea Guvernului Cîţu.

„Nu știm cum arată după trecere moţiunii, dar putem să facem un exerciţiu de imaginaţie. Cea mai relevantă măsuratoare va fi însă după ce se vor mai răcori puţin spiritele şi emoţiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul faţă de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, a scris directorul Inscop, Remus Ștefureac, pe Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Doar prin alegeri anticipate se poate ieşi din criză. Nu se poate cu guverne instabile, în situaţia în care e România acum”

Datele sondajului de opinie INSCOP au fost culese la nivel naţional, în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

Citeşte şi: Alexandru Muraru, plângere penală împotriva lui Claudiu Târziu pentru ameninţare cu moartea. „Reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare”