PSD a depus un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Solicitările Bruxellesului și ale populației României pare că încep să se facă auzite. PSD a depus un proiect la Camera Deputaților pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

06 iun. 2023, 20:31
PSD a depus un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Marcel Ciolacu

PSD susține că-și dorește să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor. În acest sens, a fost depus un proiect în legislativ. Alfred Simonis a făcut anunțul, liderul grupului.

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii care trebuie să aibă aceeași soartă.

Din motive știute doar de cei care au făcut PNRR-ul, pensiile speciale ale parlamentarilor erau ocolite de reforma pensiilor speciale, însă toată societatea așteaptă acest lucru din partea politicienilor.

Am avut discuții cu mulți dintre colegi, dar mai ales cu oamenii care ne-au dat votul, iar concluzia e simplă: nu mai e timp de scuze sau acuze. Este timpul pentru vot! Eliminarea pensiilor deputaților și senatorilor este o prioritate!”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Planul lui Marcel Ciolacu (PSD) pentru eliminarea pensiilor speciale

În martie, PSD și-a exprimat preocuparea pentru eliminarea pensiilor speciale, prin intermediul lui Marcel Ciolacu.

„Nimeni nu a avut o abordare corectă, să rezolve pensiile speciale. Reforma pensiilor speciale este prevăzută în cererea 3 de plată. Noi ne aflăm în perioada în care se fac aceste reforme, se trec aceste jaloane prin plen sau Parlament, să fie înaintate Comisiei și să fie modificate dacă e nevoie. A fost cazul și la cererea 2 cu avertizorul de integritate.

(…) Am depășit cerea 2 și intră cererea numărul 3. Este cea mai consistentă, conține cele mai multe reforme, cele mai multe jaloane. Dacă ne dorim politicieni care fug pe holuri, care nu vin să explice și poate nici eu n-am avut timp să explic într-o jumătate de oră – cât a fost interviul la care am participat, astfel încât să nu apară știri că Ciolacu a tăiat, că România intră în colaps, că e un dezastru național.

Eu insist că datoria mea ca om politic este să vin în fața românilor și să dau explicații ca oamenii să știe ce conțin aceste reforme și care este abordarea. (…) Nu se pierde niciun euro. Singurii euro aruncați pe apa sâmbetei sunt un miliard de euro cumpărate vaccinuri de către miniștrii USR”, a explicat Ciolacu.