PSD acuză că PNL face un spectacol patetic şi jalnic pe seama muncitorilor sezonieri români din Germania

Senatorul PSD, Radu Oprea, îi acuză pe Violeta Alexandru și Rareș Bogdan că încearcă să păcălească opinia publică în cazul muncitorilor sezonieri români din Germania.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 10:07
PSD acuză că PNL face un spectacol patetic şi jalnic pe seama muncitorilor sezonieri români din Germania

„Violeta Alexandru și Rareș Bogdan încearcă să păcălească opinia publică, din nou, jucând rolul polițistului bun și polițistului rău. Ce nu înțeleg acești reprezentanți ai puterii este că ne-am prins că amândoi sunt „polițiști” și textele lor patetice și narcisiste nu mai prind la populație.

Aflăm că brusc au devenit îngrijorați de soarta zecilor de mii de români ajunși cu avioane charter în Germania la cules de sparanghel. Nu le-ar fi păsat deloc, dar incompetența guvernului PNL a supurat și și-a arătat adevărata față la Cluj, când mii de oameni, în plină Stare de Urgență, călătoreau la ceas de noapte nestingheriți prin toată România, în timp ce noi eram forțați să #stămacasă”, afirmă Radu Oprea.

Senatorul PSD spune că PNL „probabil au simțit că vor avea consecințe imense la nivel de imagine”, şi atunci, „s-au hotărât că este cazul să mimeze că fac ceva”, asta „după ce Violeta Alexandru a explicat la audierile din Senat că muncitorii români sunt de vină pentru că au plecat cu contract individual și statul român nu poate interveni în această situație, s-a hotărât să meargă, totuși, în Germania pentru un exercițiu de imagine”.

Citeşte şi: 

„De aici ne anunță triumfalistă că a muncit. Dar ce trebuie să facă un ministru? Cred că a munci cu responsabilitate în folosul cetățenilor este în fișa postului, deci să te văicărești în așa hal pentru că îți faci treaba devine penibil. (Asta îmi aduce aminte și de Ludovic Orban care spunea că muncește 10, 12, 16 ore pe zi ca prim-ministru. Pe el îl cred că îi este greu, dacă nu a muncit în viața lui)”, spune Oprea. 

Senatorul adaugă că „Rareș Bogdan chibițează și el de pe margine, la Bruxelles, unde stă pe bani mulți și interpretează rolul empaticului cu soarta celor vulnerabili”, certând-o „justiţiar” pe Violeta Alexandru, „doar ca să nu îi ia fața în preferințele electoratului”. 

„Dacă vă intrebați de ce, totuși, nu am spus nimic despre soarta muncitorilor români, despre felul în care au fost păcăliți să muncească din greu, în condiții mizere, pe bani de nimic, este pentru că am vrut să înțelegeți cum pun problema PNL-iștii. TOTUL este despre ei, despre imaginea lor și nu despre oameni, despre problemele lor.

Veți auzi de la Violeta Alexandru mesajul triumfalist despre cum se va modifica legislația muncii în Germania. Cum muncitorii sezonieri vor avea condiții mai bune prin interzicerea subcontractării și că lucrurile acestea se vor întâmpla brusc, de pe o zi pe alta, urmare a discuției cu ministrul muncii din Germania. Să nu confundați, dna. Violeta Alexandru, Germania cu România! Acolo nu domnește haosul guvernării, heirupismul și improvizația dâmbovițeană caracteristică guvernării haotice PNL”, adaugă Radu Oprea. 

Citeşte şi: Violeta Alexandru, în vizită la fermele de sparanghel din Germania

Senatorul PSD mai spune că este sigur că guvernul german a avut deja discuții serioase cu sindicatele care au sărit în ajutorul muncitorilor români.

„Acolo dialogul tripartit funcționează în mod corect, instituțional, nu se mimează. Voi mulțumi mereu sindicatelor și ong-urilor din Germania pentru că au acționat concret în apărarea intereselor muncitorilor români.

Îmi doresc ca în Parlament, Comisia de Anchetă să facă lumină asupra implicării actualilor guvernanți în „operațiunea sparanghelul”, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple și românii care muncesc în străinătate să se simtă protejați și sprijiniți de statul român. Concluzia este simplă: #GuvernațiNuMimați”, conchide senatorul PSD.